„Köszönjük,
A lényeg

Választások zajlanak ma országszerte

14/05/2023 10:04

| Szerző: Klubrádió

Bár a világ Törökországra figyel, ahol parlamenti és elnökválasztást rendeznek ma, Magyarországon is több helyen voksolnak ma.

Dörön polgármestert, Kiskőrösön  egyéni választókerületi képviselőt választanak, Gödön pedig polgármestert és képviselőt is.

A győr-moson-soproni Dör azért voksol ma, mert a korábbi polgármester lemondott, most három független jelölt közül választhatnak.

Kiskőrösön a 8. számú egyéni választókerületében azért tartanak ma időközit, mert a kerület korábbi önkormányzati képviselője, Markó Ferenc (Fidesz–KDNP) február 2-án meghalt. Egy kormánypárti (Ba Edit) és egy független (Tóth Viktor Márk) jelölt indult a pozícióért, az ellenzék nem tudott közös jelöltet állítani. 

Gödön azért van vasárnap időközi, mert még februárban lemondott az ellenzéki (DK–Jobbik–LMP–Mindenki Magyarországa–Momentum–Párbeszéd) polgármester Balogh Csaba, aki 2022-ben lépett ki a Momentumból, miután 2020-ban szétment az összellenzéki koalíció, miután Göd Fejlődéséért néven két alpolgármester, egy DK-s és egy jobbikos képviselő önálló frakciót alapított. Ugyancsak lemondott az 5. számú egyéni választókerületben Hlavács Judit (DK–Jobbik–LMP–Mindenki Magyarországa–Momentum–Párbeszéd) képviselő, így a helyére is új személyt választanak vasárnap a hat induló közül. A Samsung-gyárról elhíresült Gödön a polgármesteri címért hárman indultak el: két független színekben, egy pedig a Kapu Civil Kurázsi és Kontroll Egyesület képviseletében.