„Klubrádió
Esti gyors

Árstop, értelemstop, hülye kormány – Selmeci János jegyzete

28/10/2022 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Alig várom az új árstopokat, amiktől megint minden drágább lesz, talán már csak egy újabb kiskereskedelmi extrakülöncsoda adó hiányzik a kanyarban előzéshez.

2022. október 28. Esti gyors-részlet (2022.10.28. Selmeci János jegyzete)
02:00
00:00
Hosszú percek óta áll a sor, mert a pénztáros nem tudja eldönteni, eladhat-e egyszerre tíz hatósági áras tejet egy vevőnek. Nem sietek sehova, ha nem kerülne tizenötezer forintba a kosaramba lévő semmi, jól el is szórakoznék a mi kis magyar abszurdunkon, hogy a kereskedő, aki abból él, hogy eladja a termékeit, nem akarja eladni őket. A belső szabályzat egyébként az, hogy tartós tejből csak hatot lehet vinni, nem tartósból bármennyit, rohadjon csak rád a hatósági árral együtt.

A Klubrádióban most ért véget a Megbeszéljük, a betelefonálók a magas árakra panaszkodtak, drága Bolgár úr, hát még Romániában is csak harmadannyi az élelmiszer-infláció, mint nálunk, a nép meg csak tűri és tűri. A pénteki Esti Gyors műsorvezetőjét nem kedvelem, átkapcsolok a YouTube-ra, még el sem döntöttem, hogy focis podcastot vagy egy kétórás Lendvai Ildikó-interjút válasszak, máris felugrik egy kormányzati hirdetés: Tom Hanks magyar hangja szerint a szankciók miatt emelkednek az árak, ezért a kormány árstopokkal segíti a magyar családokat és elkölt Nemzeti Konzultációra több milliárd forintot. Köszönjük szépen.

Pedig az én szemem előtt is a kiválóan működő árstopok lebegtek, amikor a kedvenc, hetven százalékkal drágább magyar sajtom helyett az import olaszt kezdtem el vásárolni, mert hihetetlen, de az olcsóbb, aztán pedig lemondtam a sajtról egy kis időre, ahogy a kiskertemben is csak az évelő növényekben bízhatok, mert idén nem ültettem semmit, a luxus hobbikat hagyjuk meg a Tom Hanks magyar hangja szerint a lakásaikban fagyoskodó németeknek.

Szóval alig várom az új árstopokat, amiktől megint minden drágább lesz, talán már csak egy újabb kiskereskedelmi extrakülöncsoda adó hiányzik a kanyarban előzéshez, Törökország egyre közelebb, Argentína még messze, de ne adjuk fel, a mindig a helyzet magaslatán álló magyar állam egyre magasabb polcra kerül a saját maguk által okozott gazdasági problémákat tovább tetéző hülye államok népes csarnokában. 

Selmeci János jegyzete a 2022. október 28-i Esti gyorsban hangzott el.