„Klubrádió
A lényeg

Szilveszterig tartanak az árstopok

30/09/2022 08:17

| Szerző: Kubrádió

Az új, október 1-jétől hatályos döntés kitolja az árstopok határidejét 2022. december 31-re, vagyis a kiválasztott élelmiszerek és üzemanyagok hatósági árasak maradnak év végéig.

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány rendelete a hatósági árral kapcsolatos korábbi kormányrendeletek módosításáról.

A 24.hu összefoglalója szeriint az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett, október 1-jétől hatályos döntés gyakorlatilag nem tesz mást, mint kitolja az árstopok határidejét 2022. december 31-re, vagyis a kiválasztott élelmiszerek és üzemanyagok hatósági árasak maradnak év végéig.

Ugyanebben a rendeletben módosították a kisbenzinkutak vidéki ellátásbiztonság garantálása érdekében történő támogatásának szabályait is. A kormány a 480 forintos üzemanyagár megtartásával párhuzamosan a kisbenzinkutak támogatását is meghosszabbította december végéig.

Ehhez kapcsolodóan újra külön rendeletet adott ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal is. A kormányzati propaganda felelőse azt írta elő, hogy a kereskedőknek az üzletek bejáratánál az új dátummal kell kitenniük az árbefagyasztásról szóló tájékoztatást.