„Klubrádió
Dobszerda

Aiszkhülosztól Vidnyánszkyig

7/12/2022 18:03

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Váradi Júlia vendége a Dobszerdában Karsai György klasszika-filológus, színháztörténész, irodalomtörténész, egyetemi tanár volt.

Amikor megkérdezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem új rektorát, Rátóti Zoltánt,  miért akarja azonnali hatállyal elbocsátani a doktori iskola éléről, az idén pozícióba helyezett vezető azt válaszolta, nem tartozik magyarázattal. Holott a magyar klasszika-filológus, színháztörténész, irodalomtörténész, egyetemi professzor Karsai György még csak nem is tiltakozott a korábban felvetett modellváltás ellen, mert így kívánta megvédeni a doktori iskola integritását. Persze az tudható volt, Vidnyánszky Attila, a magyar színházi élet kormányhű erősembere mit tart róla, hogy csúnyán és főleg igazságtalanul olyasmivel vádolta, ami a legkevésbé sem jellemző rá.

Karsai György
 
Karsai György
 

A 26 éven keresztül a legjobb tanárok közt számon tartott Karsai György volt a Dobszerda vendége, akivel ezen a gyalázatos történeten kívül sok másról is  beszélgettünk, pl. a görög irodalomról és  drámáról, a tanításról, a műfordításról és a színháztörténetről.

Dobszerda
2022. december 7. szerda 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia