„Klubrádió

Dobszerda - beszélgetőkönyv

27/11/2022 11:19

| Szerző: Klubrádió

Immár könyvben is elérhető a Dobszerda, a legérdekesebb beszélgetéseket olvashatja is. A könyvbemutatón Parti Nagy lajos beszélget Váradi Júliával, Dés László pedig szaxofonozni fog.

Jó hírünk van azoknak, akik rajongói a Dobszerda adásának. Már nemcsak a YouTube-on nézhetők vissza a beszélgetések, de könyvben is megjelentette a Park Könyvkiadó Váradi Júlia műsorának egyes adásait.

Dobszerda - beszélgetőkönyv
 
Dobszerda - Beszélgetőkönyv
 

Hosszas válogatás után végül 22 interjú került be a hosszú évek óta futó műsor adásaiból, melyeknek vendégei Esterházy Péter, Dés László, Darvasi László, Frenák Pál, Kerékgyártó István, Király Júlia, Konrád György, Kovalik Márta, Rajk László, Szelényi Iván, Megyesi Gusztáv, Nádas Péter, Nádas Pál, Nagy Bálint, Parti Nagy Lajos, Spiró György, Krasznahorkai Kata, Jancsó Miklós, Ragályi Elemér, Cserhalmi György, Strasserné Chorin Daisy és Závada Pál voltak.

Závada Pál és Váradi Júlia
 
Závada Pál és Váradi Júlia
Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 

Darvasi László, az egyik interjúalany ezt mondja a könyvről: „Kérdezni nehéz, mert a jó kérdés nem feltételezi az előre kikalkulált választ. Mi is van a kirakat mögött, ha kérhetem. Állandóan résen kell lenni, mert a jó kérdező olyan helyzetet teremt, amelyben bármi megtörténhet. Valóságos birkózás az óceán partján. Váradi Júlia tudja ezt, szakmája fortélyait, eleganciáját, szigorú szolidaritását. Nyugodtan mondhatom, ő a magyar kulturális újságírás intézménye. És ez ebből a könyvből ki is derül.”  

November 29-én kedden 18:00-tól a Katona József Színházban lesz a könyv bemutatója, melyen Parti Nagy Lajos beszélget kolléganőnkkel, a szerzővel. Ugyancsak ott lesz Dés László, aki élőben fog zenélni. Minden érdeklődőt szeretettel vár Váradi Júlia, aki így vallott munkájáról.

„»Ha kíváncsi vagy, hamar megöregszel.«Gyerekkoromban ezzel fenyegettek a nagy testvéreim. Nem ijedtem meg, sőt egyre kíváncsibb lettem. Tanácsadóm lett a kíváncsiság. Mindent tudni szeretnék. Leginkább az emberekről. Ők érdekelnek a legjobban. Így lett kenyerem a kérdezés. Nem tudom megunni…”