„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

„A továbbállás oka mindig a szerelem” – Andai Kati az Ötösben

12/12/2020 09:26

| Szerző: Klubrádió/Timár Ágnes

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János Andai Katival beszélgetett. A színésznő Keleti Istvánhoz fűződő kapcsolatáról is mesélt, amely nemcsak a magánéletét határozta meg, hanem a pályáját is. Keleti Istvánnal úgy találkozott először, hogy megtanította őt szépen beszélni, kigyógyította a pöszeségéből, hogy mostanra mindenki megismerje Andai Katit a hangjáról.

2020. december 11. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2020. december 11., péntek 10:00)
86:24
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Május elsején született, és a szülei hat éves koráig elhitették vele, hogy miatta van a felvonulás. Még egy kedves szomszédjuk is részt vett a „csalásban”, akinek a Thököly útra nézett a lakásra, és megengedte Andai Katinak, hogy integethessen a „népének”, akik ilyen kedvesen felköszöntötték.

Andai Kati kapcsolata a színészettel korán kezdődött. Ő volt Gordon Zsuzsa húga a Budapesti tavasz című filmben. Abba az iskolába jöttek válogatni a filmesek, ahova járt. Kérték, hogy a copfosok álljanak fel, és őt választották ki. Addig eszébe sem jutott, hogy színésznő legyen, de a forgatás hamar meghozta a kedvét. A szülei ezt csak azzal engedték, hogy ha jó tanuló lesz. Az lett. Kitűnő tanuló lett, hogy egyszer majd színész lehessen.

Már a gimnázium évei alatt elkezdett játszani. Harmadikos volt, amikor csatlakozott a Szkéné csapatához. Elsőre nem vették fel a főiskolára, ezért egy optikus üzletben dolgozott. Andai Kati úgy érzi jogosan utasították el, mert még éretlen volt. Egy évvel később már sikeres volt a felvételije.

 
 A Magyar Rádió stúdiója, Goethe Faust című művéből készült rádiójáték felvétele 1973-ban. A képen Andai Kati és Latinovits Zoltán színművészek. Forrás: Fortepan / Szalay Zoltán
 

A főiskola után Kaposvárra ment. Ott nevezték el Katinak, mert a színház homlokzatán az előadás plakátjára nem fért ki a Katalin. Szerelme, Keleti István miatt vágyott a fővárosba, így eljött a Kaposvári Színházból, majd egymás után több színházban is kereste a helyét.

Andai Kati 14 évig volt az Arány János Színházban. A műsorban elmondta, azért is fontos számára gyerekszínházban, gyerekelőadásokban részt venni, mert a kicsiknek a legszebb és legnehezebb munka játszani.

Tévéjátékokban és filmekben is láthatta, láthatja a közönség. Legutóbb a Most van most című romantikus vígjátékban játszott. Sokan a hangjáról ismerik fel, ami nem véletlen, hiszen az egyik legnézettebb amerikai kórházsorozatban, a Vészhelyzetben kölcsönözte a főorvos hangját.

A műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni, gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Szalay Zoltán/Fortepan

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2020. december 11., péntek 10:00