„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Vendégművészként született Budapestre – Gábriel az Ötösben

14/11/2020 17:18

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

Gálvölgyi János Farkas Gábor Gábrielt látta vendégül a pénteki Ötösben, ahol a tehetséges énekes-előadóművész április elsejei születésének vicces-kedves történetét is elmesélte.

2020. november 13. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2020. november 13., péntek 10:00)
87:45
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

A dátum rányomta bélyegét az egész pályájára, és nem tartja furcsának, hogy mikor három évesen látta Eötvös Gábor bohócszámát, világossá vált a számára, hogy a cirkusz fontos helyet foglal majd el az életében.

Ma elsősorban énekesként ismerik, de a cirkusz folyamatosan jelen volt, van az életében, mesélte el a műsorban Gábriel. Eleinte konferanszié volt, majd látványtervező, később pedig festményein örökítette meg a cirkusz lényegét.

A híres cirkuszos családhoz, Kristófékhoz fűződő ismeretsége nem csak a porondhoz köthető, hanem egészen a Moulin Rouge-ig vezetett, ahol szintén otthonra talált hamar énekesként.

Ez a sokirányú önmegvalósítás azonban nem indult olyan könnyen. Mivel a szüleinek a családalapítás eleinte egészségügyi nehézségekbe ütközött, nagyobb elővigyázatossággal várták őt és a bátyját is. Bár Balatonfüreden éltek, az orvost követve a szülésre Budapestre utaztak.

 
Farkas Gábor Gábriel a Kovátsműhelyben, Kováts Krisztánál is vendégesekedett már (fotó: Klubrádió)
 


Gábriel már gyerekkorában érdeklődött a zenélés iránt, azonban saját hangszer híján a szülei nem írathatták be zongoraórákra, így maradt a klarinét, és csak később kezdett zongorázni tanulni. Nemsokára már hallás után is lejátszotta a dallamokat.

A régi zenék iránti rajongása pedig nagyszüleihez köthető, mesélte el az Ötösben Gábriel. Náluk hallgatták ugyanis mindig a gramofont, és ismerte, szerette meg azokat a melódiákat, amelyek ma már az ő koncertjein is felcsendülnek.

Hiába volt ugyanakkor a zenei előképzettség, újabb váltás következett, amikor középiskolát kellett választani. Farkas Gábor Zircen, a Képzőművészeti Gimnáziumban tanult tovább, ahol rájött, a különböző művészeti ágak közül a festészethez van affinitása. Ezért is folytatta a tanulmányait a Képzőművészeti Egyetemen.

Majd egy véletlen folyamán 16 évesen egy színházi kurzust is elvégzett. A Moulin Rouge nyitása előtt pedig egy évig szteppelni tanult, hogy ott mutathassa be a tudását, miközben vizsgamunkaként az épület belső falának dekorálásán dolgozott.

2001 nagy változást hozott az életében, elsősorban tragikus fordulatokat, elszalasztott lehetőségeket, és aztán egy nehéz talpra állást, amelyben az édesanyja volt a segítségére – erről is bővebben mesélt az Ötösben Gábriel.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2020. november 13., péntek 10:00

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás