„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

"Hétkrajcáros" gyerekkor

20/12/2019 12:52

| Szerző: Klubrádió

Balázs Zoltán színész-rendező Kolozsváron született, és 12 évesen költözött át Magyarországra édesanyjával. Ahogy az átjutás is veszélyes és nehézségekkel teli volt, úgy a kezdeti időszak is, amit már új hazájukban töltöttek.

2019. december 20. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2019. december 20., péntek 10:00)
82:47
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Az Ötösben mesélt arról, hogy először egy tyúkketrecben éltek, ahol még a rüh kínjait is megtapasztalta gyerekként. Hozzátette, minden szörnyűségen édesanyja humorérzéke segítette át. Gálvölgyi János kérdésére elmondta, hogy nem véletlenül csak az anyját tudja említeni a gyerekkori történeteiben, édesapja ugyanis hamar kiszállt a család életéből. Ennek ellenére – tette hozzá – csodálatos férfimodellek voltak a közelében a nagyapja és a nagybátyja személyében.

Az Ötösben szakmai életéről is mesélt Balázs Zoltán, aki elmondta, az előadó művészet egy speciális formájával, a cirkusszal került először kapcsolatba. A gyerekként átélt előadás élménye olyan meghatározó volt, hogy úgy döntött, megszökik a cirkusszal. Messzire ugyan nem jutott, mivel a családja időben utolérte.

Hogy a művészettel kezdenie kell valamit már ekkor kiderült, de az ezt követő gyermek táncszínházi évek csak tovább erősítették benne ezt az elképzelést. Innen már egyenes volt az út a legendás szentesi gimnáziumba, majd a Színművészetire, amelyen a színész és a rendező szakot párhuzamosan végezte el.

Gálvölgyi Jánossal már a beszélgetés elején tisztázták, hogy rengeteg közös pont van az érdeklődési körükben: a cirkuszon, színházon kívül Fellini filmjei. Erről is beszélgettek a pénteki adásban.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2019. december 20. péntek 10:00