„Klubrádió
Fülbevaló

A magassarkú viselése javítja a szexuális életet?

2/07/2020 12:34

| Szerző: Klubrádió

Mi köze a magassarkúnak a szexuális élet minőségéhez? Hogyan pakoljunk be praktikusan a nyaraláshoz? Mit esznek hétköznapi hőseink?

2020. június 30. Fülbevaló (2020. június 30., kedd 13:00)
47:51
00:00
Műsorvezetők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika Szerkesztők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika

Ezúttal kiderül, milyen trükkök segítenek beférni egy kézipoggyászba, és hogyan lehet úgy csomagolni, hogy a nyaralás alatt is minden helyzetre legyen megfelelő ruhánk. Nem is olyan könnyű feladat, mégis össze lehet készülni ésszerűen az utazáshoz. Marie Kondo, közismertebb nevén KonMari, világhírű takarító szakértő, akinek a módszere sokaknak segített már a lakásban rendet teremteni, megszabadulni a felesleges, évek óta csak a helyet foglaló kacatoktól. A tanácsadónak most a csomagolásra is van egy remek módszere, erről beszélgettünk Bodrogi Eszter újságíróval. Hallgassák meg!

A tűsarkú, mint szexepil

Másik témánk a női cipőviselet és a szexualitás összefüggései voltak. Régóta tudjuk, hogy egy jól megválasztott lábbeli formásabbá teszi a lábat, a nőket pedig még csinosabbá is. Maria Cerutto, a veronai egyetem urológusának kutatása szerint a magassarkú viselése javíthatja a szexuális élet minőségét, mivel erősíti a medencefenék izmait.

Kedvenc tűsarkú cipőinket lehet, hogy mégsem csak a bokaficam, - süllyedés, illetve az ízületi fájdalmak és bütykök okozójaként kell elkönyvelnünk? A magassarkú rendszeres hordása mégsem csak a külcsín miatt lehet jó hatással a szexuális életünkre? Az olasz urológus úgy véli, azoknak a nőknek, akik nehezen végzik az intimtorna gyakorlatokat, ez a szokás, új megoldást kínálhat. A műsorban hazai szakemberekből vegyes reakciókat váltott ki a kutatás eredménye, Börzsei-Knoll Veronika ortopéd-traumatológussal, lábsebésszel beszélgetünk arról hogy, pontosan mennyi is az igazságtartalma ennek a felfedezésnek.

 

 
Pixabay
 

 

Rendhagyó szakácskönyvet adott ki a Bethesda

Végül a járvány hőseiről volt szó a Fülbevalóban. Az idei Semmelweis-nap más, mint a többi, különleges ünnep az egészségügyben, hiszen a remények szerint a veszélyhelyzet lezárására is sor került. A Bethesda Gyermekkórház ezért rendhagyó szakácskönyvet adott ki Így főzünk a Bethesda Gyermekkórházban címmel, amelyben a járvány alatt áldozatos munkát végző egészségügyi dolgozók és kedvenc receptjeik szerepelnek. A lapok közt Dr. Velkey György, főigazgató gyógyteái, az égéssebész főorvosnő sztrapacskája, a főnővér tábori lecsója, a gyógytornász túrós nudlija, vagy a kórházhigiénikus almás pitéje is megtalálható. Tamásné Bese Nóra, a kórház kommunikációs igazgatójának és a könyv szerkesztőjének fejéből pattant ki az ötlet, hogy a Bethesda dolgozói így, kedvenc receptjeikkel állítsanak közösen emléket ennek a furcsa, egybekovácsoló, mégis távolságtartó időszaknak, amelyet a karantén alatt együtt éltek meg, vele beszélgettünk.

Műsorunkat a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Fülbevaló
2020. június 30. kedd. 13.00.
Műsorvezető: Kovács. M. Veronika