„Klubrádió
Zöldklub

A kincses sziget – petíció az Óbudai-szigetért

6/12/2021 10:55

| Szerző: Lay Viktória/Klubrádió

Az elkészült Radó Dezső Terv részletei komoly aggodalmat keltettek az azt megismerőkben. A válaszokból egyértelmű a hozzászólók kérése: a sziget északi részét hagyják meg jelenlegi formájában. A Zöldklubban ezt a témát járta körül Lay Viktória. A főváros vezetésének álláspontjáról november utolsó hetében Bardóczi Sándor főtájépítész beszélt a Klubrádióban, amelynek felvétele a cikk végén hallgatható meg.

2021. december 03. Zöldklub (2021. december 03., péntek 15:00)
50:21
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória

Pár hónapja fogadta el a főváros a budapesti zöldfelület fejlesztéssel kapcsolatos projektet koordináló Radó Dezső Tervet. A terv azért született meg, hogy rendszerbe foglalja a választ, hogy hogyan lehet zöldebb Budapest, mire kell figyelni, hogyan lehet kialakítani a zöld felületeket, ha egy fenntarthatóbb, zöldebb városban szeretnénk élni.

Fotó: Facebook
 

A Radó Dezső terv nagyon fontos és érzékeny része az Óbudai-szigettel kapcsolatos. A tervezet honlapján olvasható véleményekről kiderült, hogy nagy a felháborodás a szigetet használók oldalán. Az északon lévő terület tervezett funkcióbővítése, ennek következtében a kutyák számára póráz nélkül élvezhető területek bármilyen mértékű redukálása az egyetlen ilyen teret venné el a kutyás társadalomtól. A reakciók alapján muszáj teret adni a másik oldalnak is, hiszen közel százezer kutya és a hozzájuk tartozó családok látogatják rendszeresen a szigetet, vagyis egy jelentős létszámú, sok mindenért megküzdő, összetartó közösség szempontjairól van szó. Az érintettek petíciót írtak Karácsony Gergelynek a (Hajógyári) Óbudai-sziget északi részének megmentéséért.

A válaszokból egyértelmű a hozzászólók kérése: A sziget északi részét hagyják meg jelenlegi formájában! A műsorban az ő véleményüket hallgattuk meg, Lay Viki a szigetre is kilátogatott, hogy a kutyásokat élőben is megkérdezze. 

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Zöldklub
2021. december 03., péntek 15:00
Műsorvezető: Lay Viktória

 

 

 

A főváros vezetésének álláspontjáról pedig egy héttel korábban, november utolsó hetében Bardóczi Sándor főtájépítész beszélt a Klubrádióban, amit az alábbi lejátszóra kattintva hallgathat meg!

2021. november 26. Reggeli gyors/Reggeli személy (2021. november 26., péntek 09:00): Bardóczi Sándor
49:14
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre, Mérő Vera Szerkesztők: Bálint Judit, Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Bálint Judit, Herskovits Eszter