„Klubrádió
Reggeli gyors

"A hatalom elnyomásának szimbóluma a kordon"

4/05/2023 10:51

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"Amikor tömegverekedésre hivatkozva mentőautót hívtak a helyszínre, több percig nem engedte be a karmelitához a rendőrség, mondván, nincs is tömegverekedés." A Reggeli gyors vendégei Bozai Ákos, az ADOM diákmozgalom aktivistája és Ádám Domonkos, az Egységes Diákfront tagja voltak.

2023. május 04. Reggeli gyors - részlet 23.05.04. Bozai Ákos és Ádám Domonkos
12:26
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a Dísz téren tömött rendőrsorfal várta a tüntetőket szerdán, ezzel elállva a Karmelitához vezető utat előlük. A rendőrökkel dulakodók közül öt embert előállítottak, velük szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt az ügyészségen kezdeményeznek büntetőeljárást. A további elkövetőket is keresnek – írta hivatalos közleményében a rendőrség.

"A tüntetést követően a Clark Ádám térre mentünk, onnan pedig a Karmelitához mentek az aktivisták" – mondta a Reggeli gyors csütörtöki adásában Bozai Ákos, az ADOM diákmozgalom aktivistája. Hozzátette, több aktivista is bejutott a kordon mögé.

Azt is megemlítette, hogy amikor tömegverekedésre hivatkozva mentőautót hívtak a helyszínre, több percig nem engedte be a területre a rendőrség, mondván, nincs is tömegverekedés

"Tőlünk egy kiskorú diákot vittek be a rendőrök, akit hajnali 4 óra környékén engedtek ki" – véli a műsor másik vendége, Ádám Domonkos, az Egységes Diákfront tagja. Megjegyezte, nem tudják biztosan, milyen indokkal vitték be tagjaikat.

Arról is beszéltek, hogy rövid távú terveik szerint a Magyar Anyák rendezvényéhez csatlakozva az ott megjelent rendőröknek virágot nyújtanak át, ezzel is jelezve, hogy az erőszakos cselekményekkel szemben a békés választ tartják célravezetőnek.

Abban mindketten egyetértettek, hogy "a hatalom elnyomásának szimbóluma a kordon", ezért tartják szimbolikus értékűnek elbontását.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Bozai Ákossal és Ádám Domonkossal
2023.05.04., csütörtök 7:33
Riporter: Herskovits Eszter és Selmeci János