„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: A diákok nem gyújtogattak, nem támadtak a rendőrökre

4/05/2023 09:25

| Szerző: Klubrádió

A Karmelitánál kordont bontó diákok nem gyújtottak fel autókat, nem szedtek fel köveket és nem támadtak rendőrökre, mint ahogyan azt pedig 2006-ban a kopaszok tették. De joggal voltak dühösek – állítja Hadházy Ákos.

"Tegnap hős rendőreink gyermekvédelmi könnygázt és gumibotot használva, egy országgyűlési képviselőt jogtalanul megbilincselve védtek meg egy nyomorult, ráadásul törvénytelen kerítést" – számolt be Facebookon a szerdán történtekről Hadházy Ákos, miután szerdán könnygázzal oszlatták a Karmelitánál a státusztörvény ellen tiltakozó diákokat, akik kordonokat döntöttek le.

"Ha megijedünk a tegnapi brutalitástól, az lesz, amit a hatalom akar. Ha sokan rájönnek, hogy ott kellett volna nekik is lenniük, akkor az lesz, amit a hatalom nagyon nem akar."

Hozzátette, "a diákok nem gyújtottak fel autókat, nem szedtek fel köveket és nem támadtak rendőrökre, mint ahogyan azt pedig 2006-ban a kopaszok tették. De joggal voltak dühösek, hiszen hiába tüntettek lassan egy éve békésen, éjszakáztak Pintér minisztériuma előtt, élőláncoztak, szakadó esőben a Kunigunda útra is elmentek, senki nem volt hajlandó tárgyalni velük, a tanáraik pedig a tárgyalások eredményeként csak a bosszútörvény tervezetét kapták".

"A bosszútörvény tervezetének elkaszálása a minimum" – tette hozzá.