„Támogassa
A lényeg

Rendőrök elleni erőszak miatt nyomoz az ügyészség

4/05/2023 10:44

| Szerző: Klubrádió

Öt embert állítottak elő, akik a közlemény szerint rendőrökre támadtak, őket hivatalos személy elleni erőszak miatt jelentették fel.

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a szerda esti tüntetés után. Egy embert őrizetbe vettek – írja a 444.

Mivel nem jelentették be a tüntetést, szabálysértési eljárást indítottak a szervezővel szemben. Öt embert állítottak elő, akik a közlemény szerint rendőrökre támadtak, őket hivatalos személy elleni erőszak miatt jelentették fel. „A további támadók és más bűncselekmények elkövetőinek azonosítása a kamerafelvételek alapján folyamatban van.”

Nyolc embert azért jelentettek fel, mert maszkot viseltek a tüntetésen. Egyiküket előállították, mert a rendőrség szerint megpróbált elmenekülni az igazoltatás elől. Egy nőt „pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő”.

Ezenkívül a rendőrség közölte, hogy a délutáni, bejelentett tüntetés egyik résztvevőjénél késeket és egy ollót találtak, őt szintén előállították, és eljárást indítottak ellene.