„Klubrádió
Művészbejáró

„A betűk a barátaim, a számok az ellenségeim”

24/06/2019 14:51

| Szerző: Klubrádió

Cipőfelsőrészeket készített, ruhákat varrt, masszírozott, de a színpadról, tévéből ismerhetjük. Balázs Andrea volt a Művészbejáró vendége.

2019. június 23. Művészbejáró - részlet 19,06.23. Balázs Andrea
25:33
00:00

Először asztalos akart lenni, de azt nem engedték neki. Aztán lett cipőfelsőrész-készítő, majd ruhagyártó és masszőr. De nem innen ismerjük, hanem a színpadról, no meg egy bizonyos reklámból. Bóta Gábor vendége Balázs Andrea volt, aki legtöbbet a Karinthy Színházban játszik.

Alig tanult meg olvasni, máris magával ragadta a versek világa. Sokat meg is tanult, mert szerette volna előadni azokat a családnak, ismerősöknek. Már akkor szeretett színésznőset játszani. A színművészetire sosem jelentkezett, viszont Kishonti Ildikónak köszönhetően a Shakespeare Akadémián tanult.

Mindig az érdekelte, hogy mi van belül. Legyen az egy rádiókészülék, egy óra, vagy saját maga.

Alkatánál és kedélyénél fogva beskatulyázhatták volna valami naiva szerepkörbe, de szerencsére nem ez történt. Mindig is teltkarcsú volt, bár ha akarja, akkor tud fogyni. Egy-egy próbafolyamat közepén el szokott keseredni, annyira, hogy el akarja hagyni a pályát, de szerencsénkre nem teszi. A Karinthyban szinte mindent játszhat, talán azért van ott már 18 éve. A mostani egyik kedvence a Margarida asszony.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.

Művészbejáró
2019.06.23. 16:00
Műsorvezető Bóta Gábor