„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

„A színház az életre reagál”

29/03/2019 11:42

| Szerző: Klubrádió

Ötödszörre vették fel a színművészetire, de ez nem szegte kedvét. Zenésznek nem nevezi magát, bár hegedül és énekel Roszik Hella.

2019. március 29. Ötös - részlet 19.03.29. Roszik Hella
44:59
00:00

„Mi az, amit örökké akarok csinálni?” Tette fel magának a költői kérdést Roszik Hella, amikor a pályaválasztásra került sor. Hamar rájött, hogy azt a valamit színészetnek hívják. Előbb akart énekelni, minthogy színésszé lett, és még előbb kezdett hegedülni. Utóbbival viszont az volt a fő gondja – mondta el Gálvölgyi Jánosnak –, hogy nem akart egész nap egyedül próbálni egy üres szobában.

1999-ben végezte el a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola hegedű tanszakát, ezt követően a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház előadásaiban játszott. 2003-ban, ötödik próbálkozásra nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakára, osztályfőnökei Ascher Tamás és Novák Eszter voltak.

A főiskolai éveket egyszerre drámai és fantasztikus időszaknak tartja. Miután nem szedték szét az osztályukat a különböző színházak ajánlatokkal, úgy döntöttek, a saját lábukra állnak, és 2007-ben, a diplomaszerzést követően osztálytársaival együtt megalapították a HOPPart Társulatot. Ma már nincs benne ebben a formációban, annál többet láthatjuk azonban Pintér Béla darabjaiban. Az anyám orra című darabba ugrott be először.

Nem csak azért talált otthonra ebben a társulatban, mert a kőszínházi lét kicsit megijesztette a pályakezdés idején, hanem azért is, mert a népzene, amelyet nagyon szeret, mindig hangsúlyos szerepet kap a produkciókban.

Az Ötösben elmondta, habár nem tud túl sokat erről a zenei műfajról, nagyon közel áll a szívéhez. Ha megtanul egy népdalt, azt nagyon megszereti.

Mesélt a zenész és a színészlétről, valamint a filmezésről is, amelyben volt már része, de további kihívásokra vágyik még ezen a területen is.

Gálvölgyi János interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.