„Köszönjük

Adások

Diákok: Addig fogjuk csinálni, amíg nem lesz változás
Reggeli gyors

Diákok: Addig fogjuk csinálni, amíg nem lesz változás

A tanárokra egyre jobban hat a kormányzat megfélemlítése, nekik figyelembe kell venniük a családjukat is, mondta Gadanecz Éva, a Madách Imre Gimnázium tanára, aki maga is polgári engedetlenséget választotta. A diákok viszont kitartanak, és ígérik, nem adják fel. Mészáros Bence az Egységes Diákfront aktivistája a Reggeli gyorsban arra is felhívta a figyelmet, hogy ilyen hosszú ideig tartó tiltakozásra a rendszerváltás óta nem volt példa. Egységet és erőt akarnak mutatni.

Financial Times: Így vezeti félre az embereket a magyar kormány a benzinhiányról
Reggeli gyors

Financial Times: Így vezeti félre az embereket a magyar kormány a benzinhiányról

Egy nappal az üzemanyag árstopjának megszüntetése után arról írnak külföldön, hogy Európában 10 százaléknyi a benzinhiány, addig Magyarországon 30 százalékot ért el, és még hónapokba telik, mire a készleteket feltöltik, és visszatér a bizalom. Az Ukrajnának szánt hitel magyar vétója után más megoldásokat keresnek, és egyre többen gondolják, hogy ezután nem jár uniós pénz Magyarországnak. Rejtélyes a magyar-orosz vasútikocsi-szállítás Egyiptomba. Nemzetközi lapszemle.

Paul Lendvainak Valahol Orbán a magyar és az európai történelem ördöge lett
Megbeszéljük...

"Orbán a magyar történelem ördöge lett"

Paul Lendvai Bécsben élő újságírónak Molnár Ferenc darabja, Az ördög jutott eszébe a magyar helyzetről és azt mondta: "Orbán a magyar és az európai történelem ördöge lett".

Aiszkhülosztól Vidnyánszkyig
Dobszerda

Aiszkhülosztól Vidnyánszkyig

Váradi Júlia vendége a Dobszerdában Karsai György klasszika-filológus, színháztörténész, irodalomtörténész, egyetemi tanár volt.

Eső - Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Eső - Szénási Sándor jegyzete

"A Rigában betiltott, Dozsgy (Eső) nevű csatornát már egyszer ellehetetlenítették, és éppen Putyin országában, konkrétan márciusban, amikor a hivatalosan speciális katonai műveletnek nevezett háborút háborúnak mondták, és arra szólították fel a nézőket, hogy mondjanak nemet rá."

Megszűnnek a sorok, de továbbra is vadászni kell a benzinre
Reggeli gyors

Megszűnnek a sorok, de továbbra is vadászni kell a benzinre

A kormány kedden éjjel hirtelen megszüntette az üzemanyagok árkorlátozását. De milyen eredménye lesz ennek, megszűnnek-e a sorok a benzinkutaknál, és az élet ismét visszaáll a normál kerékvágásba? A szakértő szerint pár hétig még vadászni kell, hogy hol lehet benzint kapni, mivel a kisebb benzinkutak nem biztos, hogy fel tudják tölteni a készleteiket, de annyi előnye az árstop megszüntetésének mindenképpen lesz, hogy megszűnnek a sorok és a pánikvásárlás.

Orbán
Reggeli gyors

Orbán "kemény focit akar játszani"

A Politico az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós segítség magyar akadályozását úgy értelmezi, hogy Orbán eldöntötte, "kemény focit kíván játszani" Brüsszellel. A Reuters arra hívja fel a figyelmet, hogy az EU-tagállamok pénzügyminiszterei elhalasztották Magyarországnak szánt támogatások befagyasztásáról szóló döntést.

Esti gyors

"Stratégiai hibát követett el a kormány"

Hegedűs Dániel szerint Magyarország már nemcsak folyamatosan blokkol, hanem a kormány képviselői dezinformációt terjesztenek saját magatartásukról az EU-ban.