„Klubrádió

Adások

Külpolitikai szakértő: Amit most látunk, az a magyar ukrán-ellenes pozíció kicsúcsosodása
Reggeli gyors

"Az ukrán-ellenes pozíció kicsúcsosodását látjuk"

Magyarország korábban az egyik legnagyobb támogatója volt az EU-bővítési folyamatnak. Bár a háború kitörése óta a kormány folyamatosan igyekezett puhítani az Oroszország elleni szankciókat, relatív új elem, hogy nem támogatja Ukrajna csatlakozási szándékát – mondta Hegedűs Dániel, külpolitikai szakértő a Reggeli gyorsban. Szerinte a legtöbb uniós diplomata a magyar blokád megkerülésére készül.

Orbán abban bízhat, hogy az amerikai kongresszus elkaszálja Ukrajna támogatását
Reggeli gyors

Orbán Amerikával takarózna a vétónál

Zelenszkij és Orbán rövid beszélgetést folytatott a hétvégén Javier Milei beiktatásán. Előbbi a hét elején Joe Bidennel tárgyal, miközben a magyar Külügyi Intézet tagjai a republikánusokat győzködik, hogy ne szavazzák meg az újabb támogatási csomagot Ukrajnának. Néhány nap és itt az EU-csúcs. Nemzetközi lapszemle.

Papp-Zakor Ilka: A csend
Belső közlés

Papp-Zakor Ilka: A csend

A kolozsvári születésű fiatal író elbeszélésének részletét hallgathatják meg internetes irodalmi rovatunkban ezen a hétvégén.

Gyermekjogok és adományozás
Szerepvállalás

Gyermekjogok és adományozás

Milyen kihívásokkal néznek szembe a gyerekek, és hogyan lehet nekik segíteni. Illetve mennyit és hogyan adományozunk jótékony célokra? Ezt a két témát járta körül a Szerepvállalás aktuális adása.

Párizs mindig Párizs marad
Reggeli gyors

Párizs mindig Párizs marad

Maurice Chevalier-től hallják a Paris sera tourjours Paris, azaz a Párizs mindig Párizs marad című számot, merthogy most Párizsról fogok beszélni, főleg a fél év múlva kezdődő párizsi olimpiáról.

Liberalizmus a vásznon – 14. epizód
Hangosfilm - Mozgóképizmus

Liberalizmus a vásznon – 14. epizód

A liberalizmus filmes ábrázolásait összegyűjtő sorozatunk aktuális részében Paár Ádám történész-politológus bemutatta A párduc című filmet, és a történelmi korszakot, amelyben játszódik.

Anno Budapest: Hegyeshalom
Anno Budapest

Anno Budapest: Hegyeshalom

Elbontják a hegyeshalmi határátkelő főépületeit, az egykori útlevélkezelő fülkéket. De az emlékük itt marad velünk továbbra is bennünk. Na ezeket az emlékeket hallgattuk Önöktől az Anno Budapest adásában.

Mikulás KRESZ
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Mikulás KRESZ

Az Élőben a városban december 6-i, KRESZ-es különkiadásában a többi között a Mikulás-szánokra vonatkozó szabályokról beszélgettünk.

Szabó Norton: A holdra szállás is biznisz lett
Esti gyors

Szabó Norton: A holdra szállás is biznisz lett

A világűr nemzetei rájöttek, sokkal olcsóbb, ha magánszereplőkre bízzák, hogy egymással versengve oldják meg a holdra szállás problémáját – véli Szabó Norton csillagász.