„Köszönjük,
Publicisztika
Menni, vagy nem menni – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Menni, vagy nem menni – Szénási Sándor jegyzete

Négy témában, tízféle mondandóra, olyan körülmények között, amelyeket Magyar joggal jellemez azzal, hogy tömegbázissal, és nulla támogatással rendelkező pártokat zárna össze a köztévé egy gettóba, hogy – ezek már nem az ő szavai -  lihegve az indulattól és a levegő, meg az időhiánytól, falják fel egymást.

Zarándokvonat - Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Zarándokvonat - Józsa Márta jegyzete

"Hogy azok a középiskolások, akiket megfosztottak oktatóiktól a belügybe vezényelt politikai komisszárok, mégiscsak fel tudják tenni egy könnyes dalban a kérdést, miszerint valaki mondja meg, hogy milyen élet, és azt is, hogy miért ilyen."

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete

A lebírhatatlan kíváncsiság és határt nem ismerő kukkolásvágy ma is jellemzi az oroszokat, nincs ebben semmi rossz, az SZVR, az FSZB, a GRU számára a magyar politika titkai közötti matatás csak olyan, mint a beszabadulás a moszkvai GUM áruház gyerekosztályára.

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete

Említsük meg itt a baloldali háborúpártizó miniszterelnököt, akinek még a politikai szövetségesét (barátját) ért szörnyű támadás után sem jutott eszébe, hogy neki az országával is, nem csak a pártjával van dolga, és tisztelet persze azoknak, akik az emberség, az összetartás hangján szólaltak meg, és gondolkozzon el picit mindenki, aki akár egy pillanatig bárkinek a halálát kívánta.

Magyar kávészünet - Hardy Mihály jegyzete

21/12/2023 18:03

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

"A magyar miniszterelnöknek alighanem az a legnagyobb baja a Nyugattal, Ursula von der Leyennel és az egész Európai Unióval, hogy kilóg belőle a kormányával együtt."

2023. december 21. Esti gyors - részlet (2023.12.21. Hardy Mihály jegyzete)
03:05
00:00

Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában a… Nyugat hanyatlásáról? Tudják, arról a gondolatkörről beszélek, ami idestova száz éve uralja egyes emberek gondolkodását és amúgy egy tőről fakad a nálunk most éppen szárba szökkenő akut Brüsszelezéssel. Vagyis azzal, hogy a világ – állítólag – egyre élhetetlenebb a Lajtán túl, minden eresztékében recseg-ropog, olyannyira, hogy a fősodratú (magyarul mainstream) politikában már meg sem lehet egymástól különböztetni egy konzervatív kereszténydemokratát egy virtigli szocialistától, lányt a fiútól, hogy a többi szörnyűségről ne is beszéljek. Arra a gondolati katyvaszra gondolok, aminek a legszebb példáját a miniszterelnök mai úgynevezett sajtótájékoztatója szolgálta, bőven megfejelve kiadós Brüsszelezéssel.

Mindebben semmi új nincs. Ez a vonulat pont egybeesik Lázár János miniszter egyik 2018-as videójával. Emlékeznek, ugye: hogy Bécs már súlyosan veszélyes város és hogy migránsok meg terroristák leselkednek a Mariahilferstrasse minden sarkán és no-go zónák között kell elslisszolni, ha életben akarunk maradni. Ahogy itthon mondani szoktuk: ezzel szemben az igazság az, hogy a boldog Ausztria fővárosa azóta is évről-évre nyeri a legélhetőbb világvárosok versenyét, maga az ország pedig Burgenlandtól egészen Vorarlbergig úgy működik, hogy mindenki jól érezze magát benne. És jól is érzi. Kivéve a magyar kormány miniszterét, meg a többi bohócot. Akik egyébként a gyerekeiket változatlanul Bécsbe, Párizsba, Londonba meg Lausanneba küldik tanulni, nem Biskekbe, Asztanába vagy Dusanbébe, a türk barátainkhoz. De még a karácsonyi bevásárlást sem a moszkvai GUM-áruházban intézik, hanem minimum kigurulnak a szomszédos Parndorfba vagy elrepülnek Milánóba és Rómába.

A magyar miniszterelnöknek alighanem az a legnagyobb baja a Nyugattal, Ursula von der Leyennel és az egész Európai Unióval, hogy kilóg belőle a kormányával együtt. Hogy Brüsszelben, Berlinben, Stockholmban és Madridban a vezetők nem vakok, pontosan látják és tudják, hogy mi zajlik Magyarországon. Hogy miket művel a kormány és ezt Orbán Viktornak a fejére is olvassák. Meg hogy amikor fontos döntések születnek az európai tárgyalóasztalnál, akkor az örök vétózót, a kerékkötőt egyszerűen kiküldik a teremből kávézni. Ne rontsa bent tovább a levegőt, ne akadályozza a nagyok, a felnőtt vezetők munkáját a gyerekes akadékoskodással!

Ha jobban belegondolok, ránk, magyarokra is ránk férne, hogy egy hosszabb kávészünetre elküldjük Orbán Viktort és a teljes pereputtyát…

Az Esti Gyors mikrofonjánál Hardy Mihály, a hírek után kezdünk.

Hardy Mihály jegyzete az Esti gyors 2023. december 21-ei adásában hangzott el.