„Támogassa
Publicisztika
Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete

A lebírhatatlan kíváncsiság és határt nem ismerő kukkolásvágy ma is jellemzi az oroszokat, nincs ebben semmi rossz, az SZVR, az FSZB, a GRU számára a magyar politika titkai közötti matatás csak olyan, mint a beszabadulás a moszkvai GUM áruház gyerekosztályára.

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete

Említsük meg itt a baloldali háborúpártizó miniszterelnököt, akinek még a politikai szövetségesét (barátját) ért szörnyű támadás után sem jutott eszébe, hogy neki az országával is, nem csak a pártjával van dolga, és tisztelet persze azoknak, akik az emberség, az összetartás hangján szólaltak meg, és gondolkozzon el picit mindenki, aki akár egy pillanatig bárkinek a halálát kívánta.

Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Gábor György: Keresztény menekültek ante portas

7/10/2023 08:00

| Szerző: Gábor György

Sajnos Soltész Miklós azt nem látszik tudni, hogy az Úr angyala a bebörtönzött apostolokat kivezette a börtönből, s mondá nekik: "menjetek, álljatok ki a templomban a nép elé, s hirdessétek ennek az életnek az igazságait".

Fájóan igaztalan és szégyellnivalóan tudatlan minden olyan megszólalás, amely a NER szellemiségével szemben áll, attól elkülönül, vagy azzal erőnek erejével konfrontálódni törekszik.

Az elmúlt 24 óra során ismét megannyi meggondolatlan és ostoba vélemény látott napvilágot, amelyek gúnyosan vagy lesajnálóan minősítették Soltész Miklóst, elmebéli állapotát megkérdőjelezve és hazugnak minősítve őt, csak azért, mert a Miniszterelnökség egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta, hogy „Nyugat-Európában, a demokrácia bölcsőjében a liberalizmus fellegvárában, ha valaki felvállalja kereszténységét, akkor kirúgják az állásából és börtönbe is viszik.”

Soltész Miklós állítása úgy igaz, ahogy az elhangzott, de a NER-nek ellenálló megveszekedett libsi okostojások képtelenek felfogni az elhangzottak megannyi csodálatos előnyét, nemzetünk gazdagodására, épülésére és szellemi kiteljesedésére szolgáló következményét.

Például azt, hogy az alábbi világhírű katolikus egyetemek (Katholieke Universiteit Leuven, Faculty of Theology Friburg, Institut Catholique de Paris, Pontificia Università Gregoriana, Università Cattolica del Sacro Cuore, Universidad Católica de Ávila Santa, Universidade Católica Portuguesa, Katholische Hochschule Mainz, Katholieke Universiteit Leuven, Universidad Pontificia de Salamanca, Leeds Trinity University, St. Mary’s University Twickenham London, Katholische Universität Eichstätt-Ingolstadt, Pontificia Università San Tommaso d’Aquino, Catholic University of Applied Sciences) az elviselhetetlenné váló nyugat-európai keresztényüldözés miatt Magyarországra kívánják áttenni székhelyüket, de csak azzal a feltétellel, ha teljes ingó és ingatlan vagyonukat a magyar kormány haladéktalanul fideszes alapítványba rendezi, amely alapítvány elnöke Soltész Miklós, s az összevont egyetem rektora Kiss-Rigó László luxusmegyéspüspök lenne, a kinevezésekkel is mintegy világossá téve a brüsszeli bürokraták számára az így létrejött összevont intézmény politikai pártoktól való teljes függetlenségét és tudományos autonómiáját.

A fentiekkel egyidőben a Vatikán is magyarországi letelepedési engedélyhez folyamodott. A Szentszék Kulturális és Oktatási Dikasztériuma Pintér Sándorral, a Kommunikációs Dikasztérium Liszkay Gáborral, a KESMA Kuratórium elnökével, a Pápai Történettudományi Bizottság Schmidt Máriával, a Vatikáni Múzeumok L. Simon Lászlóval és Demeter Szilárddal, a Vatikáni Bank pedig Parragh Lászlóval és Matolcsy Györggyel már előrehaladott és roppant gyümölcsözőnek mondható tárgyalásokat folytat.

Mint az kiderült, a Hittani Kongregáció ugyancsak Magyarországra menekülő (hát hová máshová?) prefektusa, Card. Victor Manuel Fernandez Jászjákóhalmán szeretne segédharangozóként munkálkodni, Ferenc pápa pedig Söjtörön ministránskodni.

Ami pedig a Nyugat-Európában bebörtönzött keresztényeket illeti, sajnos Soltész Miklós azt nem látszik tudni, hogy az Úr angyala a bebörtönzött apostolokat kivezette a börtönből, s mondá nekik: „menjetek, álljatok ki a templomban a nép elé, s hirdessétek ennek az életnek az igazságait” (ApCsel 5,19), de ugyanígy kimenekítette a fogságból Pétert (ApCsel 12,4-11), valamint kimenekítette Pált (ApCsel 16,23-40), továbbá azt sem tudja Soltész Miklós, hogy „a sátán néhányotokat fogságba vet, hogy próbára tegyen benneteket. Megpróbáltatásotok tíz napig tart” (Jel 2,10), végül pedig azt sem tudja, hogy Jézus elment a börtönben sínylődő lelkekhez (1Pét 3,19).

Márpedig abból az emberből, aki ennyi mindent nem tud az Újszövetség világából és szellemiségéből, ám hazudni és hülyeségeket beszélni annál inkább, Magyarországon előbb-utóbb egészen biztosan egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár lesz.

És lőn!

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB