„Klubrádió
Publicisztika
Európa és én – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Európa és én – Selmeci János jegyzete

Nekem Európa egy boldog összenézés, amikor felszállunk a repülőre, a külföldön hallott magyar szavak, az élmény, hogy szívesen látnak minket a szicíliai kocsmától a bécsi kávézóig mindenhol, látni, hogy azért máshol sem Kánaán az élet, és ez aztán tényleg közös bennünk, ahogy a külföldre szakadt barátok és családtagok is, akik hálisten nem vesznek el, hazajönnek, elmegyünk hozzájuk, tanulunk a sorsukból, és persze azokéból is, akiknek Európa még az olcsó fapadossal is messze van.

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete

Unalomig ismétlik: "no war, no gender, no migration." Faék egyszerűségű rémisztgetés, de a jelek szerint bizonyos emberekre mégis hatása van. Különösen most, a választási kampányban pörgetik ezerrel. Akármennyibe is kerül, pénz nem számít. Dől a kormányzati megrendelés a Facebook-os és Youtube-os Fidesz-kampányvideók sugárzásáért.

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete

Az egyik legnagyobb hiba, hogy az elmúlt húsz évben a kormányok mindegyike szinte kizárólag az anyagi előnyök szempontjából értelmezte az európai uniós tagságot. Ezt a Fidesz-kormány azzal fejelte meg, hogy végtelenül lebutított, primitív kommunikációval rohanta le a lakosságot, ennek következtében jelentős tömegek számára az EU nem jelent mást, mint egy nagy pénztárcát, s ezzel egyidőben Magyarország ellenségét.

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete

Fejtő Ferenc bölcs ember volt, és elég jól ismerhette az “ellenségeskedés ördögét” – nemhiába óvott ettől. Arra azonban ő sem számított, hogy az ördög ezúttal megint piros-fehér-zöld mackóruhát húz magára, időnként Louis Vuitton kiszerelésben – és innen indul az európai értékek elleni támadásra.

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete

Véletlenül a köztévé egyik csatornáját néztem, elbambultam. A Hungarikum Díjátadó Gála ment, Navracsics Tibor állt a színpadon. Olyan volt az egész, mintha a '70-es évek valamelyik május elsejéjén ünnepi beszédet mondott volna Korom elvtárs, vagy Berecz elvtárs...

Szegény éhes magyar választó lakomája – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Szegény éhes magyar választó lakomája

És akkor jött Magyar Péter, aki eddig nem volt rajta az étlapon, bár nem tűnik tökéletesen finomnak, és félelmetesen hasonlít is az egyik korábbi főételre, de a reménytelenül éhes ellenzéki választóknak, akikkel már tényleg minden rosszat megetettek, most reményt ad arra, hogy legalább egy kicsit jól lehet lakni.

Arató András: Tiszteletet a magyaroknak!

7/02/2024 09:42

| Szerző: Arató András

Ez a skandináv csicska néven a történelemkönyvekbe kívánkozó hungarikum állítólag csak Putyinnak jó. És az nektek nem elég?

A néhai népi demokráciában, másnéven proletárdiktatúrában, a konyak a proletárok itala volt, amit ők a választott képviselőiken keresztül fogyasztottak.

Mostan a népi helyébe az illiberális lépett, és a magyarokat az ő választott vezetőin keresztül kell tisztelni. Vagyis miatt.

Mert van nálunk nagyvonal, kegyelem, vastaps, meg sajátjogú kóserségi pecsét. Múlt, jelen. Jövő?

A bárdokra lesújt a bárd, hiszen külföldi érdekeket külföldi zsoldból szolgálnak. Ha mégsem, akkor hazaáruló dollárbaloldali álcivilek, ami végső soron ugyanaz. Az embercsempészek meg fussanak, amerre látnak friss csempészni valót.

Győztünk Brüsszelben. Behajoltunk, behajoltunk. És ha élveztük? Magánügy, mindenki úgy élvez, ahogy jólesik neki. Csak ne meséljük el az óvodában.

Magyar náci robbantónak magyar kegyelem. Pedofil-simogató, zsaroló, hamis tanúzásra kényszerítő? De amúgy rendes, futballszerető, narancsfejű ipse, ne rohadjon már szegény a börtönben, nevelje inkább a gyerekeket. Máskor a kóterek zsúfoltságával jöttök, amikor meg elnöki hatalmamnál fogva enyhítek rajta, olyankor nyavalyogtok?

És kik azok a svédek? A magyarok miniszterelnöke szavatartó ember. Megmondta, amíg Ankara létezik, nem honunk ratifikálja utolsóként a NATO tagságukat, hanem az első adandó alkalommal. Tegnap napirenden volt? Nevetséges. A Fidesz nem egy szavazógép, bizonyította már megannyiszor. Csak a hülye nem tudja, hogy a kormány Sopronbánfalvára helyezte ki magát, mert világot akar látni, Hatvanpusztán már jártak a nertársak, nélkülük meg fika a tisztelt ház. Erre a sok leépült nyugati nagykövet bemegy az Országházba, néznek, mint a moziban. Hát csoda, hogy hanyatlanak?

 
Tiszteletet a magyaroknak
Fotó: Arato Andras
 

Ha Ulf elment Ankarába, jöjjön el Budapestre is, utána lehet szó arról, hogy bevesszük a játékba. Ám akkor sem biztos a zöld lámpa, Kocsis világpolitikus majd csak a budapesti Canossa után dönt. (Ez a Felcsút nagyságrendű észak-olasz kisváros és a hozzá kapcsolódó történelmi analógia most nem került szóba a nemzeti médiában, magunk is eltekintünk IV. Henrik sajátos utazásának ismertetésétől. Dőreség az elhallgatás okaként valamiféle üres foltot feltételezni egy olyan kormánynak a tudástárában, amelyiknek a kultuszminisztere már a görög mítológia ismeretéből is fülviaszos tanúbizonyságot tett. Hanem inkább óvatosságról van szó, ugyanis az említett német-római császár később, miután VII. Gergely újra kiközösítette őt, ellenpápát állított – a mi bölcs vezetőink pedig óvakodnak a tűzzel való játszadozástól. Csak semmi akasszátok föl a királyokat, művészettörténet, meg Dávid fxsza az iskolákban – hát hova is vezetne mindez?)

Ez a skandináv csicska néven a történelemkönyvekbe kívánkozó hungarikum állítólag csak Putyinnak jó. És az nektek nem elég?

Vastaps az egyik nemzeti tévében - vajon a testüreg motozás innovációjában élenjáró nyilas és háromperhármas felmenőnek, vagy az erről (is) tudatosan hazudó, és azt büszkén vállaló, jelenkori verbális fröccsöntőnek szól? Vagy mindkettőnek? Vajon melyik legény a derekabb, amelyik nyilasból lett komcsi, vagy amelyik fordított sorrendben váltotta az identitását?

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter bizonyára tévedett, amikor kijelentette: Magyarország nem oroszpárti, hanem magyarpárti. Ezt onnan lehet tudni, hogy Orbán megmondotta: „Nem tartunk igényt a szlávok kóserségi pecsétjére.”

A tisztelet már most is kijár. De majd midőn Schadl, Völner és Varga Judit nertársak is közkegyelemben részesülnek, akkor aztán mindenki jöhet kezet csókolni.