„Klubrádió
Publicisztika
Szerelvényünk a vakvágányon zavartalanul vesztegel – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Szerelvényünk a vakvágányon vesztegel

Az új köztársasági elnök már eddigi munkája során is mindenben megfelelt a központi akaratnak, alkotmánybíróként is a vezér akaratával egyezően csapott el népszavazást, ellenzéki beadványt és mindent, a helyére lépő jogtudós pedig szintén a vezért és kormányát szolgálata igen jó pénzért minden olyan ügyben, amikor jogvita támadt a nemzetközi porondon.

Menza – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Menza – Józsa Márta jegyzete

Soha sincs korán ahhoz, hogy felnőttnek tekintsenek, ám most úgy látszik, ahhoz sincs késő, hogy felnőttként gondolják azt rólunk, hogy ne tudnánk választani tényleges, és nem kamu alternatívák közt.

Vákuum – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Vákuum – Szénási Sándor jegyzete

Ahol józan ember nem állítja, hogy az ellenzék pont olyan elviselhetetlen, mint a hatalmi elit, mert ez nyilvánvalóan hülyeség, viszont mindkettőt dettó utálja, ott a térfogatnyomás olyan alacsony lesz, hogy valami feltétlenül ki fogja tölteni a teret, a mi esetünkben ez a se nem párt, se nem szervezett civil mozgalom, ami az influenszerek laza csoportját jelöli.

Fóliázni már nem lesz elég?! – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Fóliázni már nem lesz elég?! – Selmeci János jegyzete

A világ szégyene, hogy hatályban van egy törvény, ami szerint a heteroszexualitás oké, a homoszexualitást viszont megmutatni bűn, de azt talán már a fideszes szavazók egy részének is látványos szégyen lenne, ha a magyar gyerekek jobb létéért kormányzás helyett megint fóliázni fognak még azután is, hogy amúgy kegyelmet adtak egy pedofil segítőjének.

Fideszes ujjgyakorlat – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Fideszes ujjgyakorlat – Rózsa Péter jegyzete

Nagytekintetű miniszterelnök úr, Ön egy kisujjnyi erkölcsi tartást nagyít fel ember méretűvé, hogy ezzel egy újabb trükköt produkáljon, hátha beveszi a többség. Egy kisujjnyi igazságot szokott ön óriásplakáttá, vagy hangos nemzeti szózattá nagyítani, de ezúttal melléfogott.

Mielőtt még baj lesz – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Mielőtt még baj lesz – Szénási Sándor jegyzete

Hirtelen kiderül, hogy a tejszőke ukrán kislány gondnélküli iskolai beilleszkedéséről szóló film jó szándékú megtévesztés, az ukrán és a lengyel nyelv egyáltalán nincs olyan közel egymáshoz. A napi konfliktusok száma nő, a lengyel állammal szemben is, amely nem engedélyezi, vagy legalábbis az elmúlt évben még nem engedélyezte az abortuszt az ukrán nőknek sem, holott ők nyilvánvalóan nem lengyel állampolgárok.

Navalnij elrabolt holtteste – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Navalnij elrabolt holtteste – Kárpáti Iván jegyzete

A világnak az a része, amihez mi egyelőre még hivatalosan tartozunk, elítéli a putyini szörnyállam brutalitását és cinizmusát. Orbán Viktor, aki egykor a kivégzett és titokban elföldelt Nagy Imre felravatalozott koporsója mellől szónokolt, most hallgat. Elárulta önmagát is.

Arató András: Tiszteletet a magyaroknak!

7/02/2024 09:42

| Szerző: Arató András

Ez a skandináv csicska néven a történelemkönyvekbe kívánkozó hungarikum állítólag csak Putyinnak jó. És az nektek nem elég?

A néhai népi demokráciában, másnéven proletárdiktatúrában, a konyak a proletárok itala volt, amit ők a választott képviselőiken keresztül fogyasztottak.

Mostan a népi helyébe az illiberális lépett, és a magyarokat az ő választott vezetőin keresztül kell tisztelni. Vagyis miatt.

Mert van nálunk nagyvonal, kegyelem, vastaps, meg sajátjogú kóserségi pecsét. Múlt, jelen. Jövő?

A bárdokra lesújt a bárd, hiszen külföldi érdekeket külföldi zsoldból szolgálnak. Ha mégsem, akkor hazaáruló dollárbaloldali álcivilek, ami végső soron ugyanaz. Az embercsempészek meg fussanak, amerre látnak friss csempészni valót.

Győztünk Brüsszelben. Behajoltunk, behajoltunk. És ha élveztük? Magánügy, mindenki úgy élvez, ahogy jólesik neki. Csak ne meséljük el az óvodában.

Magyar náci robbantónak magyar kegyelem. Pedofil-simogató, zsaroló, hamis tanúzásra kényszerítő? De amúgy rendes, futballszerető, narancsfejű ipse, ne rohadjon már szegény a börtönben, nevelje inkább a gyerekeket. Máskor a kóterek zsúfoltságával jöttök, amikor meg elnöki hatalmamnál fogva enyhítek rajta, olyankor nyavalyogtok?

És kik azok a svédek? A magyarok miniszterelnöke szavatartó ember. Megmondta, amíg Ankara létezik, nem honunk ratifikálja utolsóként a NATO tagságukat, hanem az első adandó alkalommal. Tegnap napirenden volt? Nevetséges. A Fidesz nem egy szavazógép, bizonyította már megannyiszor. Csak a hülye nem tudja, hogy a kormány Sopronbánfalvára helyezte ki magát, mert világot akar látni, Hatvanpusztán már jártak a nertársak, nélkülük meg fika a tisztelt ház. Erre a sok leépült nyugati nagykövet bemegy az Országházba, néznek, mint a moziban. Hát csoda, hogy hanyatlanak?

 
Tiszteletet a magyaroknak
Fotó: Arato Andras
 

Ha Ulf elment Ankarába, jöjjön el Budapestre is, utána lehet szó arról, hogy bevesszük a játékba. Ám akkor sem biztos a zöld lámpa, Kocsis világpolitikus majd csak a budapesti Canossa után dönt. (Ez a Felcsút nagyságrendű észak-olasz kisváros és a hozzá kapcsolódó történelmi analógia most nem került szóba a nemzeti médiában, magunk is eltekintünk IV. Henrik sajátos utazásának ismertetésétől. Dőreség az elhallgatás okaként valamiféle üres foltot feltételezni egy olyan kormánynak a tudástárában, amelyiknek a kultuszminisztere már a görög mítológia ismeretéből is fülviaszos tanúbizonyságot tett. Hanem inkább óvatosságról van szó, ugyanis az említett német-római császár később, miután VII. Gergely újra kiközösítette őt, ellenpápát állított – a mi bölcs vezetőink pedig óvakodnak a tűzzel való játszadozástól. Csak semmi akasszátok föl a királyokat, művészettörténet, meg Dávid fxsza az iskolákban – hát hova is vezetne mindez?)

Ez a skandináv csicska néven a történelemkönyvekbe kívánkozó hungarikum állítólag csak Putyinnak jó. És az nektek nem elég?

Vastaps az egyik nemzeti tévében - vajon a testüreg motozás innovációjában élenjáró nyilas és háromperhármas felmenőnek, vagy az erről (is) tudatosan hazudó, és azt büszkén vállaló, jelenkori verbális fröccsöntőnek szól? Vagy mindkettőnek? Vajon melyik legény a derekabb, amelyik nyilasból lett komcsi, vagy amelyik fordított sorrendben váltotta az identitását?

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter bizonyára tévedett, amikor kijelentette: Magyarország nem oroszpárti, hanem magyarpárti. Ezt onnan lehet tudni, hogy Orbán megmondotta: „Nem tartunk igényt a szlávok kóserségi pecsétjére.”

A tisztelet már most is kijár. De majd midőn Schadl, Völner és Varga Judit nertársak is közkegyelemben részesülnek, akkor aztán mindenki jöhet kezet csókolni.