„Klubrádió
Publicisztika
Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete

Nem számítanak a szakmai vélemények, a műszaki és egyéb okok egy politikailag felértékelt terv megvalósításakor. Csak az számít, hogy a kormány vezetője mit akar. És hogy mit akar általa például egy igazi nagyvezér, a kínai kommunista párt és kormány első embere, Hszi Csin-ping. Rózsa Péter jegyzetében a zalai olajmezőtől és Rákosi elvtárstól jut el napjainkig.

Brancs – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Brancs – Szénási Sándor jegyzete

Az, hogy Orbán és Gyurcsány egy brancs lenne, első pillantásra azt jelenti, hogy a jelenlegi rendszert ketten állították elő, ami azért hazugság, mert Orbánt semmilyen nyomás nem kényszerítette egy autokrácia kiépítésére, viszont az nem hazugság, hogy Gyurcsány kormányzása gyakorlatilag minden féket eltakarított Orbán útjából.

Kétszer nem léphetsz ugyanabba a Halász Jánosba – Dési János jegyzete
Publicisztika

Kétszer nem léphetsz ugyanabba a Halász Jánosba – Dési János jegyzete

Diktatúrácska van itt kérem, a parlament ma nem izgalmasabb hely, mint 1981-ben lehetett – s a büfé már akkor is jó volt. Igaz, a rendszerváltás magyar forradalma részben az akkori parlamentből indult, teljesedett ki – amiből persze nem következik, hogy most Halász János nem mondja el harmadszorra vagy negyedszerre ugyanazt a beszédét. Ha már elsőre ennyire bejött.

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete

Bőven van még amit tanulnunk Belgrádtól.  Például a héten a fideszes parlamenti többség elfogadta az Egyesült Arab Emírségek kormányával kötött gazdasági együttműködésről szóló megállapodást, amely a rákosrendezői pályaudvar területén megvalósuló úgynevezett mini-Dubaj-beruházást tartalmazza.

Európa és én – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Európa és én – Selmeci János jegyzete

Nekem Európa egy boldog összenézés, amikor felszállunk a repülőre, a külföldön hallott magyar szavak, az élmény, hogy szívesen látnak minket a szicíliai kocsmától a bécsi kávézóig mindenhol, látni, hogy azért máshol sem Kánaán az élet, és ez aztán tényleg közös bennünk, ahogy a külföldre szakadt barátok és családtagok is, akik hálisten nem vesznek el, hazajönnek, elmegyünk hozzájuk, tanulunk a sorsukból, és persze azokéból is, akiknek Európa még az olcsó fapadossal is messze van.

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete

Unalomig ismétlik: "no war, no gender, no migration." Faék egyszerűségű rémisztgetés, de a jelek szerint bizonyos emberekre mégis hatása van. Különösen most, a választási kampányban pörgetik ezerrel. Akármennyibe is kerül, pénz nem számít. Dől a kormányzati megrendelés a Facebook-os és Youtube-os Fidesz-kampányvideók sugárzásáért.

Arató András: Körkörös fóliavédelem

14/08/2023 17:42

| Szerző: Arató András

Éberség, nertársak, az ármányveszély nem múlt el, emlékezzetek csak, ki és miképpen nyert Dávid és Fóliát küzdelmében! Ne hagyjuk, hogy a történelem ismételje önmagát!

Az agyat hártyába, egy speciális bio-fóliába csomagolta az evolúció, ami védi ezt az ambivalens megítélésű alkatrészünket sokféle szél ellen: mechanikai, kémiai, mikrobiális fuvallatok nehezen jutnak át rajta.

(Az agynak kétségkívül vannak pozitív tulajdonságai is. Kooperálva más idegrendszeri elemekkel, képessé teszi az embert számos hasznos műveletre, úgymint nyelés, lélegzés, engedelmesség, viszketés, beszéd, anyagcsere – egyes megközelítések szerint ennyitől még nem lennénk homo sapiens sapiens, ám a káromkodás seggtörléssel kombinálva kiemel minket az állatvilágból.)

Nem óvja meg viszont az agyhártya a tekervény tulajdonosát a nyugati szél kártevéseivel szemben: a szabadság, egyenlőség, testvériség istenítése (akár ateista alapon is, ami maga a dekadencia), a különbözések iránti tolerancia, az okok firtatása, az összefüggésekből levont következtetések iránti igény, mind-mind csökkenti az engedelmesség hatékonyságát. Ezért van szükség az agyhártyán, sőt, a koponyán túli védelemre, a modern illiberalizmus fogalomkörét alkalmazva, a fóliázás elengedhetetlen, ha el akarjuk érni az ő szent céljukat, bármi legyen is az. (Itt már-már spontán módon megszületett a szent cél definíciója, ám az nem ránk tartozik, sőt, nem tartozik ránk.)

Egyes könyvek súlyosan veszélyeztetik illiberális társadalmunk fejlődésének amúgy tükörsima útját, mondhatni, rögöket hoznak rajta létre. Alapértékeinket vonják kétségbe, aminek következtében a jövő nemzedéke megkérdőjelezheti néhány gránitszilárdságú tételünket, mint például a nemátalakító műtétek korhatárhoz kötését, az óvodai melegpropaganda tiltását, a szuterén nemzetállamok felsőbbrendűségét, mi több, akár a Párt vezető szerepének evidenciáját is. A helyzet kritikus, társadalmi lobotómiáért kiált. A folyamat megindult, lassú bár, de hatékony. Első lépései közé tartozik a kultúra minden ágának demeterizálása, az egyetemi autonómiának, mint a sötét középkor maradványának a sterilizálása, a közoktatás vadhajtásainak lenyirbálása, a fölösleges vakbélműtétek rendőrségi felügyelete alá vonása, ám a minapig még mindig ott ármánykodtak a könyvespolcokon a dollárbaloldal előretolt ügynökei a maguk elembétékú-dzsender propagandájával. Ennek most vége, nincs többé lapozgatás a Harry Potterben! Fóliát mindenre, ami csak mozog! De éberség, nertársak, az ármányveszély nem múlt el, emlékezzetek csak, ki és miképpen nyert Dávid és Fóliát küzdelmében! Ne hagyjuk, hogy a történelem ismételje önmagát! Mert ahogy a költő is mondja, vannak hamis próféták, akik azt hirdetik gonoszan, hogy ácsi! – de csak ha már nem lesz olyan könyv, ami fóliáért kiált, akkor mondhatjuk, itt van már a Kánaán. Addig nincs megnyugvás.

Ha most azt mondjuk, jön hozzánk az Erdoğan – azt kérded, hogy jön most ide Erdoğan. Hát most repülővel érkezik, másképpen, mint elődjei ötszáz éve. Mindegy, lényeg, hogy jön. Most neki is, meg az oroszoknak is örülünk. Szerettük őket mindig is, Paskievics, Lenin, Sztálin, Brezsnyev éppúgy a magyarok barátja volt, miként a mai utód is repes érettünk.

Valami ilyesmi a társadalmi lobotómia hatása. Ekként jut el a homo sapiens sapiens újabb szintre, a homo sapiensére. Még egy-két generáció, és mindenki újra képes lesz fára mászni. De legalábbis biciklizni.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB

from