„Klubrádió
A lényeg

"Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés!" – ezt skandálták az MTK-stadionnál

3/08/2022 17:43

| Szerző: Klubrádió

„Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés!" – ez hallható Radnóti Zoltán rabbi Facebookra feltöltött videójában, amelyet 12 éves lánya készített hétfőn az MTK-meccsen. Az antiszemita skandálás a vendégszektorból kilépőktől hangzott el.

Bár a videón nem látszik egyértelműen, hogy hol készült, több néző is gyűlölködő megnyilvánulásokat tapasztalt az ellenfél, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szurkolóitól: „gá-gá-gá, b*zi MTK” skandálásról is beszámoltak – írja a 444.hu.

Ez pedig a videó, amelyen a vendégszektorból kilépők zsidózása hallatszik:

A portál MTK-s forrásokra hivatkozva közölte, a klub a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordul az ügyben és a rendőrségi feljelentés lehetőségét is megvizsgálja. Hungaristagyanús mutogatásról – karlendítésről – is ír a 444 cikkében; a klub megvizsgálja a meccsről készült videókat, illetve azt, hogy az ellenőri jelentésbe ez belekerült-e.

A meccset egyébként az élvonalból az előző idény végén kieső MTK nyerte 2-1-re az NB II egyik tavalyi élcsapata, a Szeged ellen.

A szegedi csapat tulajdonosa az egyházmegye, alapítója pedig az a Kiss-Rigó László püspök, aki egy 2018-as interjúban – amit először letiltatott, de a Magyar Hang mégis lehozott – azt mondta, erkölcsileg megtisztelő számára, hogy Orbán Viktort támogathatja. Szívesen beszél Soros Györgyről, konferenciázik a migrációról fideszes megmondóemberek társaságában, és az önkormányzati választásokon is kiállt Szeged és a kormány összefogása mellett.

Ez nem az első antiszemita atrocitás a napokban: múlt csütörtökön Budapest több pontján is olyan plakátok jelentek meg a Mazsihisz logójával, amelyeken a „Csak két faj van, zsidó és gój” felirat szerepel. A zsidó szervezet közölte: semmi köze a provokatív, uszító plakátokhoz, és feljelentést tesz.

(Kiemelt kép: Facebook)