„Klubrádió
A lényeg

Orbán beszéde után antiszemita plakátok jelentek meg Budapesten, visszaélve a Mazsihisz nevével

28/07/2022 17:17

| Szerző: Klubrádió

Budapest több pontján is olyan plakátok jelentek meg a Mazsihisz logójával, amelyeken a „Csak két faj van, zsidó és gój” felirat szerepel. A zsidó szervezet közölte: semmi köze a provokatív, uszító plakátokhoz, és feljelentést tesz.

Közölték: a Budapest több pontján a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) logójával megjelent, uszító és antiszemita plakátokhoz szövetségüknek természetesen semmi köze. Az ügyben megteszik a szükséges jogi lépéséket a provokatív plakátok eltávolítása és a készítőik megtalálása miatt.

Azt írták: a plakátok nem a Mazsihisz megrendelésére, nem a Mazsihisz tudtával készültek és nem a Mazsihisz által kerültek ki az utcákra. Tartalmuktól teljes egészében elhatárolódnak.

A plakát azután jelent meg, hogy Orbán Viktor kevert fajokról beszélt Tusnádfürdőn szombaton. A Mazsihisz a beszéd után azt közölte, hogy nem tudja értelmezni a miniszterelnök beszédét és találkozót kér, Frölich Róbert országos főrabbi pedig azt írta, csak egyetlen faj él e földön: a Homo Sapiens Sapiens, és eszébe jutottak azok, akik "a fajokról vallott hagymázas elméleteknek estek áldozatul".