„Klubrádió
A lényeg

Vizoviczki lefizetett főrendőrei sok év fegyházat kaptak

9/02/2023 12:05

A Fővárosi Törvényszék Vizoviczki László és 21 társa vesztegetési ügyében csütörtökön hozott ítéletet: Vizoviczkit hét másik vádlottal együtt már 2020-ban elítélték, mert beismerték bűnösségüket, de most, a folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés, minősített adatokkal való visszaélés és más bűncselekmények miatt indított eljárás végén a másik 13 vádlottról döntött a bíró. A Telex beszámolója szerint magas rangú rendőri vezetőkről is szó van, akik kenőpénzt fogadtak el Vizoviczkitől, hogy az ő szórakozóhelyeit békén hagyják, a rivális éttermeket, diszkókat és bárokat viszont próbálják meg ellehetetleníteni.

  • K. Attila korábbi rendőr őrnagyot, a BRFK korábbi felderítő nyomozóját, az ügy másodrendű vádlottját egyebek mellett vesztegetésben, befolyással üzérkedésben, személyes adattal való visszaélésben találta bűnösnek találták: 9 év fegyház, 10 év közügyektől eltiltás, 110 millió forint vagyonelkobzás.
  • H. Lajos korábbi rendőr alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) speciális bűnözői csoportok elleni osztályának egykori vezetője: 11 év fegyház, 10 éves közügyektől való eltiltás és több mint 63 millió forintos vagyonelkobzás.
  • G. Imre volt rendőr alezredes, az NNI szervezett bűnözés elleni főosztályának egykori vezetője: 11 év fegyház, 10 év közügyektől eltiltás és 63 milliós vagyonelkobzás.
  • K. Tamás korábbi alezredest, a BRFK egykori közrendvédelmi főosztályvezetője: 10 év fegyház, 10 év közügyektől eltiltás és több mint 6 milliós vagyonelkobzás.
  • O. Péter exfőhadnagy, a BRFK volt őr- és járőrszolgálati alosztályvezetője: 6 év fegyház és 6 év közügyektől való eltiltás.

Tehát többet kaptak, mint Vizovicki, amit Fejes Erik katonai ügyész azzal indokolt korábban a Magyar Nemzetnek, hogy „azok a bűncselekmények, amelyekért az elsőrendű vádlott egyenként 1–5 év büntetésre volt ítélhető, az ő esetükben 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel lehet sújtani, vagyis akár háromszor annyit is kaphatnak, mint Vizoviczki”.

Vizoviczki László a kilencvenes évek végén és a kétezres években az éjszakai élet "ura volt", szórakozóhelyeket "üzemeltetett", és felsorolni is nehéz, hány bűncselekmény szárad a lelkén. A Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyein több fiatal is eltűnt, holttestüket később megtalálták, de a lefizetett rendőrök "sosem találtak összefüggést" az áldozatok és a szórakozóhelyek brutális biztonsági őrei illetve a drogelosztóként működő helyek között.