„Klubrádió
A lényeg

Budaiék droggal vádolták Szabó Tímeát, de kiderült, ellenfelének van vizoviczkis kapcsolata

30/03/2022 09:34

| Szerző: Klubrádió

Rágalmazás miatt tett feljelentést Budai Gyula ellen az ellenzék III. kerületi parlamenti képviselőjelöltje.

Budapesten a III. kerületben az egykori fideszes polgármester Bús Balázs az ellenzék jelöltjével, Szabó Tímeával csap össze a parlamenti választáson. Az elmúlt napokban Bús és Budai Gyula fideszes képviselő azzal vádolták meg Szabó Tímeát, hogy kábítószerkereskedelemből van pénze a kampányra, sőt Budai még feljelentést tett kábítószer-kereskedelem és pénzmosás bűntettének gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

 
Szabó Tímea
Fotó: Facebook
 

 

Ehhez képest kedden kiderült, hogy a Vizoviczki-ügyben egy tanúvallomás azt részletezi, hogy Bús Balázs még polgármesterként milyen előnyöket biztosított Vizoviczkinek, aki cserébe VIP-belépőket, ingyenes szolgáltatásokat nyújtott az olykor a vallomás szerint ott bulizó Búsnak, Hende Csabának és népes csapatuknak. Szabó szerint hivatalos jegyzőkönyvek utalnak arra, hogy a Fidesz-KDNP-s Bús Balázs akkori óbudai polgármester, mostani képviselő-jelölt kenőpénzt fogadott el a jogerős börtönbüntetését töltő Vizoviczki László "alvilági diszkókirálytól".

 

A Párbeszéd képviselőjelöltje kérdéses, hogy ezek után Polt Péter legfőbb ügyész indított-e eljárást, és ha nem, miért nem. A jegyzőkönyvben leírtak ugyanis hivatali visszaélésre utalnak, amelyért öt évig, minősített esetben nyolc évig terjedő börtön jár, mondta Szabó, aki Budait feljelentette rágalmazás miatt.