„Klubrádió
A lényeg

Visszavenné a Karinthy fenntartását az önkormányzat: méltatlan a tankerület hozzáállása a gimnáziumhoz

11/12/2022 12:21

| Szerző: Klubrádió

Szaniszló Sándor 18. kerületi polgármester azt írta Pintér Sándornak, hogy a kerület lakói aggódva figyelik a Karinthy Ferenc Gimnázium körül zajló eseményeket. Úgy véli, a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatójának a hozzáállása az iskolához méltatlan, a jogaikért küzdő pedagógusok fenyegetése és elbocsátása pedig elfogadhatatlan.

Úgy fogalmazott: mivel az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy a kormány számára az iskolában folyó, magas színvonalú munka nem érték, és további pedagógusok elbocsátását már nem élne túl a Karinthy, a polgármester egyfajta visszaállamosítást kérelmez, azaz, hogy adják vissza a kerületnek a gimnázium fenntartói jogát, és az átadás-átvételről azonnal kezdődjenek meg a tárgyalások.

Polgári engedetlenség miatt eddig 13 tanárt rúgtak ki az állásából, közülük hatan a Karinthy Frigyes Gimnáziumban tanítottak. Az iskola oldalán egyenként tették közzé az érintett pedagógusok portréját. A kirúgások, további több tucat tanár megfenyegetése, valamint az oktatás színvonalának lezüllesztése ellen egyre erősödő tiltakozási hullám alakult ki országszerte.