„Klubrádió
A lényeg

Vasúti talpfák égnek Rákosrendezőn

8/04/2024 23:34

| Szerző: Klubrádió

A tűzoltók megkezdték az oltást.

Hatalmas lángok csaptak fel hétfő este Budapest XIV. kerületében. Olvasónknak a távolból sikerült fényképet készítenie a tűzről, amely szerinte a Szegedi úti vasúti átjáró - Szőnyi út BVSC pálya - Rákosrendező  vasútállomás környékén pusztíthat – írja a Népszava

A Katasztrófavédelem szerint talpfák égnek a pályaudvaron. A Teleki Blanka utca felőli oldalon egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A tűzoltók két vízsugárral kezdték meg az oltást.

A felsővezeték leszakadásának veszélye miatt kiürítették a Rákosrendező állomást. A területet robbanásveszélyesnek minősítették, az állomás környékét lezárták, autóval nem lehet átmenni a közeli vasúti átjárón.

Újabb és újabb rendőr- és tűzoltóautók érkeztek a helyszínre. A talpfák mellett bokrok és fák is meggyulladtak. A tűz egy részét éjfél utánra sikerült eloltani – írja a Telex.

 
Rákosrendező tűz
Fotó: Klubrádió/olvasói fotó
 

A Mávinform tájékoztatása szerint a vonatok nem közlekedhetnek. A Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Esztergom vonalat érintette a tűz, amely a megszűnt vágányok helyén ütött ki.

Ezen a területen tervezi a kormány a mini-Dubajnak nevezett gigaberuházást.