„Klubrádió
A lényeg

Varju László: Törvénysértő ez a döntés, mindvégig küzdeni fogok az igazamért

22/02/2024 14:45

| Szerző: Klubrádió

Garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt másodfokon is bűnösnek találta Varju Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla. A DK országgyűlési képviselője közölte: "Sajnálom, hogy egy törvénysértő határozat, döntés született. Magam ez ellen fellebbeztem, és az igazamért mindvégig küzdeni fogok".

A bírósági tárgyalás után tartott sajtótájékoztatóján Varju László arra a kérdésre, hogy milyen törvényt sértett a bíróság ítélete, azt válaszolta, erre csak akkor fog válaszolni, ha megkapják a részletes határozatot.

A politikust garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt mondta ki bűnösnek a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön. Az első két pontban az MTVA-székházban történt 2018-as dulakodás miatt emeltek vádat ellene, a harmadik pont szerint Varju a 2018-as választás előtt megpróbált rávenni egy független képviselőjelöltet Újpesten, hogy lépjen vissza.

Mivel a másodfokú bíróság megváltoztatta az első fokú ítéletet, ezért a döntés még nem jogerős. Varju védője bejelentette, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, az ügyészség három napos gondolkodási időt kért.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke úgy reagált: „Lacinak az a bűne, hogy nem engedte megveretni magát a TV-székházban. Gyalázatos!”. Hozzátette, szerinte a bíróság ítélete becstelen és tisztességtelen.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)