„Támogassa
A lényeg

Másodfokon is bűnösnek találta a bíróság Varju Lászlót

22/02/2024 12:45

| Szerző: Klubrádió

Garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt másodfokon, jogerősen bűnösnek mondta ki Varju Lászlót, a DK országgyűlési képviselőjét a Fővárosi Ítélőtábla. A 2018-as rabszolgatörvény elleni tüntetésen az ellenzéki képviselők egy csoportja be akarta olvasni a követeléseit, és a dulakodás közben a DK-s képviselő megszorította az egyik biztonsági őr vádliját.

Másodfokon is bűnösnek ítélte a bíróság Varju Lászlót garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt – számol be róla a Telex.

A Fővárosi Törvényszék tavaly januárban a testi sértés vádpontja alól felmentette Varjut, a Fővárosi Ítélőtábla azonban csütörtöki ülésén az első fokú ítéletet megváltoztatta: a választási csalás és a garázdaság vádpontja mellett a testi sértés pontjában is bűnösnek mondta ki a DK országgyűlési képviselőjét.

Az egyik vádpont szerint Varju nekirontott a közmédia biztonsági szolgálatának, amikor a 2018-as rabszolgatörvény elleni tüntetésen az ellenzéki képviselők egy csoportja be akarta olvasni a követeléseit, és a dulakodás közben a DK-s képviselő megszorította az egyik biztonsági őr vádliját. Amikor erről beszélt az ügyész, a DK-s hallgatóság nevetni kezdett, de később akkor is felszisszentek többen, amikor az egyik biztonsági őr tanúvallomását felolvasva arról volt szó, hogy Varju teátrálisan és provokatívan viselkedett a közmédia folyosóján. A dulakodás után mentővel szállították el az országgyűlési képviselőt – foglalta össze a Media1.