„Klubrádió
A lényeg

Van-e gonoszabb dolog, mint tönkretenni a szegény gyerekek karácsonyát?

16/12/2022 08:50

| Szerző: Klubrádió

Kéttucatnyi szépen becsomagolt üres dobozt találtak a hatszáz beérkezett ajándék között, amelyeket a II. kerületben élők ajánlottak fel vidéki szegény gyerekeknek karácsonyra az önkormányzat szervezésében. Tavaly kutyaürülék is érkezett, ezért idén minden csomagot átnéztek, az üres dobozok mellett használhatatlan játékokat is találtak – mondta a Szabad Európának a kerület polgármstere, Őrsi Gergely.

Az önkormányzat évekkel ezelőtt indította el a Fogadj örökbe egy karácsonyi kívánságot elnevezésű akcióját, amely arról szól, hogy karácsony közeledtével összegyűjtik a szegényebb településeken élő, nehéz sorsú gyerekek konkrét karácsonyi kívánságait, amelyeket egy internetes felületen összesítenek, a II. kerületiek pedig jelentkezhetnek, hogy melyik kívánságot fogadják örökbe.

Fotó: Pixabay
 

 

A csomagokat gyűjtőpontokon adhatják le, az önkormányzat pedig eljuttatja minden gyerek számára a neki szóló ajándékot, ami mindig megható, de egyben szomorú esemény is, látva a könnyező szülőket – mondta a polgármester.

Ebbe próbált valaki belerondítani az üres dobozokkal.

A nem megfelelő vagy nem létező ajándékot pótolták – közölte  Őrsi, hozzátéve, hogy jövőre már jobban azonosíthatók lesznek az ajándékozók.