„Klubrádió
A lényeg

Válasz Online: Gattyán cége 900 milliót kapott egy NER-es tőkealaptól

26/11/2021 15:13

| Szerző: Klubrádió

A szexkamerákon és online jósláson meggazdagodott Gattyán György a héten jelentette be, hogy mozgalmával indulna a 2022-es választásokon. A Válasz Online szerint az egyik Rogán-közeli tőkealap 900 millió forintot tolt Gattyán e-aláírási rendszereket fejlesztő cégébe.

A 444 felidézi, hogy Rogán Antal javaslatára még 2016-ban szavazta meg a parlament a Nemzeti Otthonteremtési Közösségekről (nok) szóló törvényt. A feltételeket úgy alakították, hogy a Carion Csoport lehessen a nok-ok szervezője. A törvény elfogadása után már 500 millió forintos hitelt kaptak Matolcsy unokatestvérének bankjától.

A Válasz Online pedig pénteken megjelent összefoglalójában cégbírósági adatok alapján arról írt, hogy a Carion Csoport és az állami Eximbank magántőkealapja, a Colombus 900 millió forinttal segítette meg Gattyán e-aláírási rendszereket fejlesztő, európai piacokra készülő Netlock Kft.-t, ami a Gattyán által alapított Docler Holding cégcsoport tagja.

Részletesebben azt írják, hogy a regnáló kormány által is pénzelt „Rogán-holdudvari” Columbus részben az állami Eximbank pénzeivel tölti fel a kiszemelt piaci szereplőket. Köztük a „NAV-üldöztetett” Gattyán György említett cégét is, és megjegyzik: a milliárdos újabban mintha politikai-kormányfőjelölti ambíciókkal bírna. Hogy a Columbus-féle Netlock-tőkésítés után Gattyán a Fidesz érdekében vagy ellenében száll-e be (ha tényleg beszáll) a politikába, „olvasóink fantáziájára bízzuk” – fűzték hozzá a cikkben.