„Klubrádió
A lényeg

Gattyán György elindulna a jövő évi választásokon

23/11/2021 19:12

| Szerző: Klubrádió

Gattyán György üzletember pártot alapítana a mozgalmából és indulna a 2022-es országgyűlési választásokon – erről ő maga beszélt Friderikusz Sándor műsorában, amelyről kedden jelent meg előzetes a YouTube-on.

Gattyán György elmondta, végeztek kutatást arról, hogy az emberek milyen mértékben akarnak változást Magyarországon, és a válaszok többsége szerint az embereknek mindegy, ki jön, csak "ne a két múlt közül kelljen választani". "Tudom, hogy nagyképűen hangzik, papírforma szerint de akár nyerni is lehet" – fogalmazott. Arra a felvetésre, hogy ehhez párttá kell alakulni, úgy válaszolt: van még pár hónapuk, hogy megoldják.

Az üzletember hozzátette: biztos, hogy érdekeket sérthet, de úgy gondolja, hogy az ő pozíciójában valamit lépnie kell. Ebbe bele kell állni, "kell, hogy legyen egy változás Magyarországon" – közölte. 

Gattyán azt mondta, biztos, hogy lesznek hibái a mozgalomnak, de úgy érzi, képesek lesznek felrázni a magyar társadalmat és "minimum mindenki elkezd gondolkozni azon, hogy van egy harmadik lehetőség".

Ahogy a hvg írja, az üzletember korábban jelentette be a Digitalizáljuk Magyarországot! nevű mozgalmát. Gattyán álláshirdetésben keresi azokat a képviselőket, akik a társai lesznek. "Állást kínálok 106 képviselőnek az ország 106 választókerületében" – közölte.

Gattyán György a harmadik leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor után az ezzel foglalkozó kiadvány szerint. Vagyonát, akárcsak tavaly, most is 280 milliárd forintra becsülik. Cégcsoportjában, a Doclerben az erotika, az online jósda és az ezoterikus tartalom is szépen termel.

(via hvg)