„Klubrádió
A lényeg

Üzenetrögzítőre mondhatják el a véleményüket a gödiek a helyi akkumulátorgyár bővítéséről

21/06/2023 21:20

| Szerző: Klubrádió

Június 19-én megtartották az első köz nélküli közmeghallgatást Gödön – adta hírül a Mérce. A kormány áprilisban döntött úgy, hogy a háborús veszélyhelyzet miatt mostantól "az érintett személyek megjelenése nélkül" is lehet közmeghallgatásokat tartani. Ennek megfelelően azt a szervező mostantól virtuálisan is tarthatja.

A Pest Megyei Önkormányzat június 19-én élt ezzel a lehetőséggel, amikor is megtartották az első virtuális közmeghallgatást. Ezt az indokolta, hogy a Samsung akkumulátorgyárát ismét bővíteni tervezik.

A gödi "közmeghallgatáson" azonban a lakosság a véleményét telefonba mondhatta el. Az üzenetrögzítő a következő üzenetet játssza le a betelefonálónak:

Kérjük, hogy véleményét maximum 3 percben foglalja össze, ezt követően a hangposta automatikusan megszakítja a hívást. Amennyiben 3 percnél több ideig szeretne véleményt nyilvánítani vagy kérdést feltenni, akkor hívja újra a számot.

Az ügy előzménye, hogy télen és tavasszal az épülő és bővülő akkumulátorgyárak közmeghallgatásai több helyen botrányba fulladtak. Idén év elején lincshangulat volt Debrecenben, egy nőt megütöttek az akkumulátorgyár ügyében összehívott közmeghallgatáson, majd Gödön a Samsung meghallgatásán is hasonló hangulat alakult ki.