„Klubrádió
A lényeg

Az érintettek nélkül is lehet közmeghallgatást tartani

28/04/2023 09:26

| Szerző: Klubrádió

A hatóságoknak nem kell bajlódni például azzal, hogy egy akkumulátorgyár megépítése esetén személyesen tájékoztassák a lakosságot a tervekről.

Változtatott a kormány a közigazgatási hatósági eljárásban alkalmazott közmeghallgatással kapcsolatos szabályokon – derül ki a Magyar Közlönyből. A módosítás szerint a közigazgatási hatósági eljárásban közmeghallgatás az érintettek személyes megjelenése nélkül, az e rendeletben foglaltak szerint is megtartható – írja összefoglalójában a 24.hu.

A lap értelmezésében ez azt jelenti, hogy a hatóságoknak nem kell bajlódni például azzal, hogy egy akkumulátorgyár megépítése esetén személyesen tájékoztassák a lakosságot a tervekről, fejleményekről. Elég, ha a honlapon közzéteszik az információkat, iratokat, kép- és hangfelvételeket, internetes hivatkozásokat, „amelyek az érintettek közmeghallgatásban való részvétele szempontjából lényegesek”.

Idén év elején lincshangulat volt Debrecenben, egy nőt megütöttek az akkumulátorgyár ügyében összehívott közmeghallgatáson