„Támogassa
A lényeg

Ungár szerint Donáth kritikája nem hiteles

25/10/2023 15:05

| Szerző: Klubrádió

Az LMP frakcióvezetője szerint Donáth Anna DK-kritikája 2022 után nehezen tud hiteles lenni.

Ahogy arról korábban a Klubrádio is beszámolt, éles kritikát fogalmazott meg Donáth Anna a Demokratikus koalicióval szemben. A Momentum EP-listavezetője a Válasz Online-on azt írta: a DK gátja a kormányváltásnak, mert hazudott a választóknak. Erre a DK csak annyit reagált, hogy sok sikert kívánt a Momentumnak a 2024-es önkormányzati és EP -választásokon.

Nem maradt visszhang nélkül a csörte, Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője azt írta a Facebookon, ő lesz az utolsó, aki az írás miatt kritikát fog megfogalmazni, hiszen egy olyan pártnak az elnöke, amelyik a Gyurcsány-kormány ellenzékeként jött létre, és mindig azt képviselte, hogy az egymással vitatkozó ellenzék több szavazót tud szerezni, mint az összefogás. 

Szerinte különösen érdekes a Momentum politikusának kritikája a hitelességről, hiszen éppen egy olyan párttal szemben indított támadást, akivel közös országos listát állítottak 2022-ben. Úgy látja, ez az írás hiteles lett volna 2014-ben, hiteles lett volna 2018-ban, de 2022 után nagyon nehezen tud az lenni.

„Ha a Momentum azt mondja, hogy se az önkormányzati választáson, se a 2026-os választáson nem indít sehol közös jelölteket se az LMP-vel (mert édesanyám), se a DK-val (mert Gyurcsány), se az MSZP-vel (mégis az ő miniszterelnökük volt Gyurcsány Ferenc), se a P-vel (mégis azért váltak ki az LMP-ből, hogy össze lehessen fogni Gyurcsánnyal), annak van súlya, annak van hitelessége. Erre utaló jeleket ugyanakkor én nem olvastam ki a szövegből” – írta Ungár.