„Klubrádió
A lényeg

Újabb tüntetést tartottak az eltérített pedofiltörvény ellen

16/06/2021 20:47

| Szerző: Klubrádió

Megtelt a Szent György tér a meleg közösségeket a pedofilokkal összemosó törvényjavaslat elleni második tiltakozáson szerda este fél hét körül – írja a Telex. Ezúttal Áder Jánosnak írt leveleket gyűjtöttek a demonstrálók, akik a saját történeteiket írták meg a köztársasági elnöknek.

„A szeretet erősebb a gyűlöletnél – mutassuk meg Áder Jánosnak is!” elnevezésű újabb demonstrációt a Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország szervezte, a kedden elfogadott melegellenessé eltérített pedofilellenes törvény miatt.

„Áder Jánosnak az a feladata, hogy ne írja alá a jogszabályt” – mondta Vig Dávid, az Amnesty igazgatója, amire a tömeg skandálni kezdte, hogy „ne írd alá, János!”.

A szervezők a tüntetés előtt azt kérték, hogy akik tehetik, írják meg saját történetüket arról, „amikor előbújtál, vagy feltétel nélkül számíthattál a támogató személyekre az életedben: az osztályfőnöködre, a magyartanárodra, anyukádra, a nagybátyádra, vagy akár a tesódra”, hogy írják meg, mit jelentett nekik ezeknek a szeretteiknek vagy számukra fontos embereknek a támogatása, a kiállása a levél írójáért. Ezeket a leveleket el is helyezték az Áder János államfő elnöki hivatalául szolgáló Sándor-palotánál. 

Kedden 157 igen és 1 nem szavazattal a parlament kormánypárti többsége és a Jobbik képviselői megszavazták a különféle módosítókkal melegellenessé eltérített pedofilellenes törvénytervezetet, közben az összes ellenzéki módosítót leszavazták. Az MSZP, DK, LMP, a Párbeszéd és a Momentumhoz csatlakozott független képviselők előre jelezték, hogy bojkottálják a szavazást, a független Székely Sándor szavazott egyedül nemmel.

(forrás: Telex)