„Köszönjük
A lényeg

Újabb hangfelvétel került elő, amin állítólagosan Karácsony Gergely hallható

14/06/2024 16:58

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

korábban nyilvánosságra került egyperces Karácsony-hangfelvétel két és fél perccel kibővített verzióját juttatta el ismeretlen forrás a kuruc.infónak. A felvételen a lap szerint Karácsony Gergely szerepel, akinek különböző megszólalásait ollózták össze. Az elején például arról beszél a megszólaló, hogy valamilyen ernyőszervezet kell, hogy "adatbázis meg aktivistarendszer legyen a párttól független rendszerben."

Egy másik, zajos felvételen (feltételezhetően) Karácsony Vitézyről és talán Ungár Péterről beszél, mint aki "a NER-be beleszületett, de generációs támadásból illetve a melegségük miatt kilógnak a sorból, így inkább önmegvalósítanak." Vitézyt a felvételen "kis autisztikus személyként" jellemzi, aki nem fogja bírni a kampányt. Ezután már jönnek a korábbról ismert "lapáttal fogjuk ütni" fordulattal fémjelzett részek.

A Telex kereste Vitézy Dávidot, aki azt mondta, Ungár Péter, az őt támogató LMP elnöke reagál majd a nevében. Ungár azt mondta, hogy biztos benne, hogy Karácsony szájából hangzottak el ezek a mondatok. Véleménye szerint a felvételek Karácsony állításával szemben nem titkosszolgálati akciók eredményei, hanem a Párbeszéd belső köreiből szivárogtak ki.

A melegségre utaló részekkel kapcsolatban Ungár nem kívánt nyilatkozni, de leszögezte, hogy biztos abban, Karácsony nem homofób. Annál felháborítóbbnak tartja az autizmusra utaló mondatot, mert ez az a negatív kontextus, amit az autizmussal élő gyerekek szülei nagyon utálnak. Ezért a mondatért Ungár szerint Karácsonynak bocsánatot kellene kérnie az autistáktól és rokonaiktól.

A lap az új részekkel kapcsolatban ismét kereste Karácsony Gergelyt a főpolgármesteri hivatal sajtóosztályán keresztül, de egyelőre még nem kaptak választ.