„Köszönjük,
A lényeg

Karácsony nem bízná Vitézyre a főpolgármester-helyettesi pozíciót

11/06/2024 14:35

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Karácsony Gergely arra számít, hogy valaki biztosan meg fogja támadni az eredményt, és a nap végén mindenben az alkotmánybíróság dönt. A főpolgármester a Telexnek beszélt arról, hogy hogy a Tisza Párt akár alpolgármestert is adhat, de a Vitézy Dáviddal való ilyen típusú együttműködést rövid távon nem tudja elképzelni.

Az interjúban Karácsony Gergelynek lejátszottak egy hangfelvételt, amin egy rá emlékeztető hangú ember többek között arról beszél, hogyan tervezik támadni Vitézy Dávidot a kampányban, hogyan tévesztik meg a saját szövetségeseiket, illetve elismeri azt is, hogy a fővárosi Lakógyűlés irányított kérdései a Fidesz Nemzeti Konzultációs módszerének adaptálása.

Karácsony Gergely azt mondta, most először hallotta ezt a felvételt, és lehetséges, hogy ő beszél rajta, de szerinte nincs jelentősége annak, hogy a barátaival szabadabb stílusban szokott beszélgetni, annak viszont igen, hogy a főpolgármestert szisztematikusan lehallgatják, amit ő titkosszolgálati akciónak tart. 

"Arra nem tudok garanciát vállalni, hogyan és miről beszélgetek a barátaimmal, de arra igen, hogy Budapestnek ártó döntéseket nem fogok hozni, és olyan felvétel nem lesz, amin korrupciós ügyről beszélek" – mondta a főpolgármester. 

Karácsony a Tisza Párttal való együttműködés kapcsán beszélt arról, hogy Magyar Péter és Vitézy között a nagy különbség, hogy míg Magyar "rávágta az ajtót a NER-re, Vitézy úgy tesz, mintha lenne ajtó, amin lehet közlekedni”. Ettől függetlenül még nem tudja, hogy a Tisza Párttól mire számíthat. Magyar Péter mozgalma szerinte egyelőre "romboló fázisban" van. "Kicsit rombolja a NER-t, de nyilván az ellenzéken belül rombol” – mondta, megjegyezve, hogy a társadalomtudományban létező fogalom a teremtő rombolás. "Hát, majd meglátjuk” – tette hozzá.