„Köszönjük,
A lényeg

Tíz százalékkal csökkent a boltok forgalma februárban

6/04/2023 09:29

| Szerző: Klubrádió

10,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma februárban – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtöki jelentéséből. 

A KSH adatai szerint 2020 áprilisa, vagyis a koronavírus-járvány hazai berobbanása óta nem volt ilyen mértékű visszaesés a kiskereskedelmi üzletek forgalmában. Akkor a forgalom volumene 12,8 százalékkal esett vissza.

Az országos kiskereskedelmi forgalom 49 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 34 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 17 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

 
Illusztráció: Pixabay
 

 

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 9,8 százalékkal mérséklődött. Az eladások volumene a használtcikk-üzletekben 7,6, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 2,7 százalékkal nőtt, míg a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben 3,5, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 7,8, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben és a bútor-, műszakicikk-üzletekben 19-19 százalékkal csökkent. (A Telex nyomán)