„Klubrádió
A lényeg

Tiborcz-közelbe kerül a Sofitel is

10/03/2023 13:19

| Szerző: Klubrádió

Három éve vásárolta meg a Jellinek Dánielhez kötődő Indotek Csoport a Lánchíd pesti hídfőjénél található Sofitelt azzal a céllal, hogy 2022-re három ütemben felújítják a hotelt A koronavírus-járvány, illetve a turizmus visszaesése miatt azonban 2020 decemberében a szállodát bezárták, bár a felújítás elkezdődött.

Az Indotek Csoport alapítója és vezérigazgatója az Indexnek most elárulta, hogy időközben a hotel mellett elhelyezkedő ingatlant is megvásárolták, e tranzakcióval egy komplex ingatlanfejlesztés valósulhat meg.

 
Orbán Viktor és Tiborcz István (Facebook)
 

Az üzletember egyúttal bejelentette, hogy eladják a Sofitelt, amelynek értékesítésére pályázatot írtak ki, és amelyre az Equilor Alapkezelő Zrt. nyújtotta be a legjobb ajánlatot, az egyik általa kezelt alap nevében. A tranzakció jelenleg is folyamatban van a nyertes ajánlattevővel” – nyilatkozta a milliárdos.

Az Equilor Alapkezelő Zrt.-ben 50,5 százaléka a Közép-Európai II. Magántőkealapé, amelyet a Direkt36 szerint Tiborcz István üzlettársához és barátjához, Szécsényi Bálinthoz is lehet kötni, mert az azokat kezelő céget ő vezeti. A tényleges tulajdonosi nyilvántartásban megjelölt tulajdonos egy bizonyos Hornung Áron, aki szintén kapcsolódik Tiborcz üzleti köreihez. (A 24.hu nyomán)