„Klubrádió
A lényeg

Tiborcz terjeszkedik, övé lett a Waberer's csaknem fele

14/02/2023 17:00

| Szerző: Klubrádió

Megvásárolja a Merkport Zrt. a Waberer’s részvényeinek 22,88 százalékát – közölte a Budapesti Értéktőzsdén a logisztikával foglalkozó cégcsoport. A Merkport, amely a BDPST Group 95 százalékos tulajdonában van, a Waberer’s volt vezetőjének, Wáberer Györgynek a részesedését veszi meg. A körülbelül 135 forint értékű törzsrészvényből álló csomaggal együtt a Tiborcz István, a miniszterelnök veje tulajdonában levő BDPST részesedése 49,64 százalékra nő a társaságban. Az ügyletet jóvá kell hagynia a Magyar Nemzeti Banknak és a Gazdasági Versenyhivatalnak is, ezt követően zárulhat majd.

A BDPST kiemelte az MTI-nek küldött közleményében, hogy a részvényvásárlással a Waberer's fejlesztheti "a legkorszerűbb logisztikai technológiákra építő üzleti modelljét", növelve piaci a részesedését belföldön és külföldön. A BDPST jelentős növekedési lehetőséget lát a logisztikai társaságban, és már régóta kereste a lehetőséget, hogy belépjen erre a területre – indokolták a tranzakciót. Hozzátették, hogy a BDPST meghatározó akar lenni minden belföldi iparágban és szolgáltatói területen, amely hozzájárul a magyar gazdaság megújulásához.

A változás, mint írták, nem érinti a Waberer's operatív működését.

Wáberer György, aki tagja a Waberer's International igazgatóságának, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a menedzsment munkájának eredményeként a cég új pályára állt, nyereséges, és tőzsdei bemutatkozása óta először osztalékot is fizet részvényeseinek. Hozzátette, hogy a részvényesek bizalmából kapott feladatát teljesítette, és olyan ponton válik meg részesedésétől, amikor a vállalat kilátásai jók.

(Kiemelt kép: MTI/Burger Barna)