„Klubrádió
A lényeg

Tiborcz cégénél senki nem adott magasabb ajánlatot a Gellért Szállóra

10/01/2023 18:41

| Szerző: Klubrádió

"Volt más jelentkező is, külföldi kérő, de nem adott magasabb árat, és örültem, hogy magyar kézben maradt és a BDPST-é lett a szálloda" – válaszolta Jellinek Dániel üzletember, amikor a 24.hu arról kérdezte, miért Tiborcz István, a miniszterelnök veje tulajdonában lévő cégnek adta el a Gellért Szállót. 

A milliárdos vállalkozót azért kereste meg a lap, mert több pletyka is szólt arról, hogy valójában a turisztikai területen jelentős befolyással bíró Orbán Ráhelnek, a miniszterelnök lányának vette meg a szállót 2019-ben, majd adta tovább formálisan is 2022-ben. Ezt viszont Jellinek visszautasította.

„2019-ben a Covid és az alapanyagár-robbanás előtt vettem a szállodát, és akkor a szakértők úgy számoltak, hogy 60 millió euróból jön ki a felújítás, azonban a tervek elkészülte után jelentősen magasabb összegért kaptam kivitelezési ajánlatot. Úgy döntöttem, hogy egy ilyen projekt megfelelő nyereséggel, megfelelő színvonalon történő megvalósításához nincs elégséges tapasztalatunk. Ezért kerestem vevőt a szállóra” – magyarázta a Jellinek lapnak. A BDPST-ről azt mondta, hogy „ők több hasonló műemléki felújítási és hasznosítási projektet már sikeresen megvalósítottak”. Jellinek elmondása szerint örül annak, hogy magyar kézben maradt a hotel.

A BDPST december elején vette meg a hotelt az üzletembertől. A Gellért Szállóval kapcsolatos ügylethez kötődik az is, hogy Tiborcz István növelte tulajdonrészét a Waberer's fuvarozócégben.