„Klubrádió
A lényeg

Térdepelve, ülve kénytelenek kezet mosni az óvodások a félmilliárdból épült óvodában

11/01/2023 12:48

| Szerző: Klubrádió

A Tolna megyei Iregszemcsén 480 millió forintból épült óvoda egy minibölcsivel a  a Széchenyi 2020 program keretében. A projekt még Süvegjártó Csaba polgármestersége idején indult el, majd utódja, Tóth Szabolcs adta át az intézményt, amely szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit.

Vasárnap helyi időközi önkormányzati választások lesznek a településen, és a volt városvezető négy nappal ezelőtt gondolta úgy, hogy felhívja ni a nyilvánosság figyelmét egy abszurd problémára. Süvegjártó Csaba ezzel a szöveggel tett ki fotókat a Facebookra: "Ezek a mai ovisok olyanok, mint Gulliver Lilliputban."

A képeken az látható, ahogy a kisgyermekek a mosdókagylók előtt ülve, térdepelve mossák a kezüket, az álló kisfiúk térdéig érnek fel a szaniterek:

Süvegjártó Csaba letette a telefont, amikor a Blikk munkatársa bemutatkozott neki, a lap a kivitelezést elnyert cég ügyvezetőjét is hiába kereste. Tóth Szabolcs polgármester viszont közölte: 

"A kivitelező az elfogadott tervdokumentáció alapján végezte a kivitelezést. A kivitelezést a támogató hatóság részéről a Magyar Államkincstár ellenőrizte és nem emelt kifogást a mosdók magasságát illetően"