„Klubrádió
A lényeg

400 ezer forintnyi focifelszerelést kapott a kormánytól egy óvoda, pedig nem kérte és nem is tud mit kezdeni vele

29/12/2022 13:34

| Szerző: Klubrádió

"Tavaly márciusban érkezett hozzánk egy e-mail, amiben arról értesítenek, hogy támogatói döntés született arról, hogy az Ovislabda program pályázatán nyert az intézmény.

PEDIG NEM IS ADTUNK BE PÁLYÁZATOT! 

Március végén megérkezett 3 nagyméretű papírdoboz, amelyben labdák - és egyéb eszközök voltak, a szállítólevél szerint, több, mint 400 e Ft értékben. A játékok csomagolásán egyértelműen látszik, hogy távol-keleti beszerzés.

A neten utánanéztem, ezeket a sporteszközöket akkor sokkal olcsóbban lehetett beszerezni itthon" 

– idézi a Facebookon Hadházy Ákos egy óvónő neki címzett üzenetét. A levél így folytatódik: 

"(...) Labdát március elején rendeltem, 10 db labdát cca. 6000 Ft-ért. Ehhez viszonyítottam a 3 doboznyi labdát és eszközt, - olyanokat amit OVISOK MÉG NEM IS TUDNAK HASZNÁLNI pl. dekázást tanító oktatólabdát, és pl. edzésleírást az óvónőknek, hogyan tanítsuk a gyerekeket focizni (ezt már lehet, hogy dühömben ki is dobtam) - több, mint 400.000 Ft értékben!

A független képviselő a posztjában megjegyzi: több ezer óvodának küldött már hasonló csomagot egy határozat nyomán a kormány.  "Így majdnem egy milliárdot költöttek el arra, hogy olyan ovikban, ahol játék és óvónő is alig van, legyen ezentúl pl 20 db focilabda, 5 db bója készlet, 4 db labda levehető kötéllel, 8 db (!!) összehajtható kapu, 2 db "2 az 1-ben" lábtenisz és kapu szett labdával stb..."