„Támogassa
A lényeg

Telex: szimpátiaszavazást tartottak Balogról, nem dőlt el a sorsa

13/02/2024 16:37

| Szerző: Klubrádió

Arról szavaztak, hogy Balog maradjon-e a zsinat lelkészi elnöke, azaz lényegében az egyház hazai vezetője. Többségben voltak az igenek, de egyelőre nem állítható biztosan, hogy a püspök nem mond le – írja a Telex.

Szimpátiaszavazást tartottak Balog Zoltánról a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában, ahova kedd délelőtt rendelték be a református püspököt, hogy egy úgynevezett esperes-gondnoki értekezleten számoljon be arról, pontosan milyen szerepe volt a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyében – írja a Telex.hu.

Itt arról szavaztak, hogy Balog maradjon-e a zsinat lelkészi elnöke, azaz lényegében az egyház hazai vezetője. Többségben voltak azok, akik igennel szavaztak – bár voltak ellenszavazatok – tudta meg két egymástól független forrásból a portál. A Telex frissítette cikkét, bár eredetileg azt írták, hogy Balog Zoltán nem mond le, ez egyelőre nem állítható biztosan. A püspök később tesz ezzel kapcsolatban nyilatkozatot – közölték.

A portál szerint Balogot öt órán keresztül hallgatták meg, a résztvevők délután három és négy között kezdtek el kifelé jönni az épületből, egyikük azt mondta az ott várakozó újságíróknak, Balog várhatóan még kedden nyilatkozatot ad le a tévében és egy nyilatkozatot is kiad. 

A kegyelmi ügybe keveredett Balog Zoltán nyilatkozatot ígért keddre, de egyházának azzal magyarázkodott, hogy nem ő adta be K. Endre kérvényét. Az is kiderült, hogy az ombudsman aggályai ellenére kapott kitüntetést az ő minisztersége alatt a pedofil bicskei gyermekotthon-igazgató.

(Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt)