„Klubrádió
A lényeg

Telex: Orbán 2034-ig tervez kormányozni

10/09/2023 12:50

| Szerző: Klubrádió

Orbán 15 pontos "nagy tervről" beszélt, amelynek célja, hogy "nagyok, erősek és gazdagok" legyünk. Politikai terveit a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború miatt hosszabbította meg négy évvel.

Arról beszélt Orbán Viktor a kötcsei pikniken, hogy 2034-ig tervezi a saját kormányzását – írja az idei kötcsei pikniken résztvevők beszámolói alapján a Telex.

Korábban a miniszterelnök többször jelezte, hogy 2030-ig tervez, most arról beszéltek a lap által megkérdezettek, hogy a járvány és az orosz-ukrán háború 4 évet elvett, ezért a tervezési határidő is változott.

Polgári Piknik Kötcsén
 
Kötcsei piknik 2023
Fotó: Máthé Zoltán/MTI
 

Orbán arról is beszélt, hogy a kormány népszerűsége ugyan csökkent az elmúlt időszakban, de nem olyan mértékben, mint más európai kormányzó pártoké. Példaként Németországot hozta. A fidesz sikerét a gyenge ellenzékben és olyan megszorításokban látja, amely nem a lakosságot érinti. Ez nem teljesen igaz, számos intézkedés érinti érzékenyen a lakosságot.

Például: a kata eltörlése, a rezsicsökkentés részleges kivezetése, a családtámogatások szigorítása.

Úgy vélekedett, hogy a reálbérek csökkenése év végére újra nőni fog.

Európa iszlamizációját vízionálja, és ezért arra számít, hogy keresztények tömegével jönnek majd Magyarországra.

A beszámoló szerint a miniszterelnök ismertette 15 pontos „nagy tervét” is, amelynek célja, hogy „nagyok, erősek és gazdagok” legyünk, „tiszteljen minket a világ”. Ehhez szükség van többek között demográfiai fordulatra, munkaalapú gazdaság létrehozására, modern ipari nemzetté válásra, hadseregfejlesztésre, arra, hogy hitelfelvevő helyett hitelezővé váljon Magyarország, valamint az energetikai önellátásra, aminek része, hogy a paksi atomerőmű az orosz helyett francia üzemanyaggal működjön.