„Klubrádió

Távozik a kínai vakcinákat gyártó cég elnöke

15/01/2021 15:29

| Szerző: Klubrádió

Személyes okokra hivatkozva lemondott a Sinopharm nevű, állami tulajdonban lévő nagy kínai gyógyszergyár igazgatósági elnöke és a cégcsoport igazgatója is. A cég által gyártott két vakcina egyikéből vásárolna Magyarország számára Orbán Viktor miniszterelnök is.

A hongkongi tőzsdén kiadott közleményekből derült ki, hogy e hét keddjén váratlanul lemondott Li Zhiming, a Sinopharm nevű, állami tulajdonban lévő nagy kínai gyógyszergyár igazgatósági elnöke, illetve Li Hui, a cégcsoport igazgatója, egyben az ellenőrzési részleg feje – írja a 444.

A bejelentést a hongkongi tőzsde oldalán közölték, ahol a cég jelen van, bővebb tájékoztatást azonban nem adtak, csak találgatni lehet.

A portál szerint a cég által gyártott két vakcina egyikéből vásárolna Orbán Viktor, ahogy arra a Kossuth Rádió műsorában külön is kitért.

vakcina
 
vakcina
 

A kínai állami óriáscég vakcináiról eddig nem sok részletet lehetett megtudni. Az egyikkel - vagy mindkettővel? - Marokkóban is folynak kísérletek és készülnek a tömeges oltásra. Egy helyi lap amiatt említette meg Tao Lina sanghaji infektológus-influencer egy héttel ezelőtti ügyét. 

Az orvos ugyanis arról posztolt 4,8 millió követőjének a Twitter-szerű kínai Weibón, hogy a Sinopharm oltásának 73 mellékhatása van, így ez a világ legveszélyesebb oltóanyaga.