„Köszönjük,
A lényeg

Tarr Béla lett a Freeszfe új elnöke

3/10/2022 09:35

 | Szerkesztő: Bohus Péter

Új elnökséget választott a Freeszfe Egyesület. Az elnök Tarr Béla filmrendező lett, Veszprémi Judit kommunikációs vezető az operatív elnök, Nyári Ádám zenés színházrendező hallgató a diákelnök.

Tarr Béla
 
Tarr Béla
 

 

További tagok: Elefánti Emma színházcsináló hallgató: felnőttképzésért felelős elnökségi tag, Kárpáti Péter író, dramaturg és Gaál Anna dramaturg hallgató: színházi területért felelős elnökségi tagok, Gigor Attila filmrendező, Faur Anna filmrendező és Ladányi Jancsó Jákob filmrendező hallgató: filmes területért felelős elnökségi tagok, Hegyi Vivien televízió- és médiahallgató: tévés területért felelős elnökségi tag.

A kormánypártok a teljes felsőoktatást kisajátították, így járt a Színház és Filmművészeti Egyetem is, amelynek diákjai és tanárait ezután kiléptek, és megalapították a Freeszfe Egyesületet, így ott ma az egyetem volt és jelenlegi hallgatói és oktatók dolgoznak, akiknek a célja: „egy szabad alkotóhely megteremtése, ahol színdarabok, filmek, novellák, látványtervek és egyéb művészeti alkotások születhetnek”, írja a 444.

A színházművészeti egyetemről éppen a múlt hónapban rúgták ki a doktorképző vezetőjét, Karsai Györgyöt, mert nem volt azonos véleményen, mint az egyetem vezetése.