„Klubrádió
A lényeg

SZTRÁJK: Számos iskolában nincs tanítás 8 és 10 óra között

31/01/2022 07:14

| Szerző: Klubrádió

Munkabeszüntetéssel indul a hét számos iskolában és óvodában: gyermekfelügyelet lesz, az iskolákban azonban nem tartanak órákat reggel 8 és 10 óra között azok a tanárok, akik csatlakoztak a pedagógussztrájkhoz. Az arányuk intézményenként változó lehet, és sok olyan iskola is van, ahol nem sztrájkolnak – írja a Magyar Hang.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma álláspontja szerint a sztrájk jogszerűtlen, mert a bíróság szakszervezeteknek igazat adó végzése csak a fellebbezési határidő lejárta után válik jogerőssé, ez pedig nem telik le hétfőig.

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hétfőn délután egy órakor kezdődő, a Hősök terére meghirdetett sajtótájékoztatójukon közlik, hogy hány iskolában és óvodában sztrájkoltak a pedagógusok, délután kettőkor pedig ugyaninnen autós felvonulás indul a Magyar Szakszervezeti Szövetség szervezésében a pedagógussztrájk támogatására. A szakszervezetek egyelőre annyit közöltek: több száz iskolát érint a sztrájk, köztük szakképző intézményeket is – írja a Hang.