„Klubrádió
A lényeg

Szíjjártó: továbbra is lesz pénz az üldözött keresztényeknek

28/11/2022 13:49

| Szerző: Klubrádió

A világ üldözött keresztény közösségei a gazdasági nehézségek ellenére is számíthatnak Magyarország támogatására, a kormány elkötelezett az eddigi programok folytatása mellett – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Londonban.

A tárcavezető a fegyveres konfliktusok során elkövetett szexuális erőszak megelőzéséről szóló londoni konferencián kiemelte, hogy hazánk több mint ezeréves keresztény államisággal rendelkező nemzetként felelősséget érez az üldözött keresztények iránt világszerte.

Átadták a Kométa melléktermék-feldolgozó üzemét
MTI/Varga György

Hangsúlyozta: ezért indították el öt évvel ezelőtt a Hungary Helps programot, amelynek keretében már körülbelül 80 millió dollárt fordítottak otthonok és intézmények újjáépítésére, iskolák és kórházak működtetésére, gazdasági támogatásokra annak érdekében, hogy lehetővé tegyék az érintettek helyben maradását vagy hazatérését. 54 országban mintegy egymillió embernek nyújtott segítséget Magyarország, az üldözött keresztény közösségek továbbra is számíthatnak támogatásunkra – írta az MTI.