„Köszönjük,
A lényeg

Szijjártó több tiszteletet követel a "magyaroknak" az amerikai nagykövettől

2/02/2023 14:09

| Szerző: Klubrádió

„Több tiszteletet kérünk a magyaroknak, még a nagykövet úrtól is!” - üzent Szijjártó Péter David Pressmannak. az ATV kérdésére közölte: Pressmannak nem dolga beleszólni Magyarország belügyeibe. Ha arra kívánja felhasználni a magyarországi tartózkodását, hogy minősítgesse a magyar kormány tevékenységét, akkor nagyon nehéz dolga lesz, hogy a két ország közötti együttműködés javítása érdekében eredményesen dolgozzon.

“A nagykövet nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen, hogy mit gondol ő vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá” - jelentette ki az egyiptomi fejlesztési miniszterrel tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, akit az ATV azután kérdezett meg, hogy David Pressman a Politiconak azt nyilatkozta: a magyar kormány tagjai gyakran beszélnek a béke előmozdításáról, de továbbra is a Putyin által hangoztatott nézeteket hangoztatják.

 
David Pressman és Szijjártó Péter
Fotó: Facebook
 

Pressman korábban 9 orosz oligarcha esetében az amerikai nagykövet már felvetette: miért szolgálja az Magyarország érdekeit, ha orosz oligarchákat véd a magyar kormány.

Szijjártó közölte: majd a magyar emberek eldöntik, hogy a kormány jól dolgozik-e vagy sem, akkor a soron következő parlamenti választáson ezen akaratukat kifejezik. “Még akkor is, hogyha a világ más tájairól, talán onnan is, ahonnan a nagykövet úr érkezett, ezzel ellentétes döntéseket próbáltak meg inspirálni. Sőt, akár még finanszírozni is” - utalt az ellenzéki milliárdokra.